rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Grans retards a l'aeroport del Prat a causa del temporal

Els controladors aeris tenen l’ordre «d’espaiar els avions», tot i que des de l'aeroport asseguren que aquesta és una pràctica habitual en dies de tormenta
Una imatge del aeroport del Prat | CatalunyaDiari.cat

 

El temporal a Barcelona d’aquest dilluns, 16 de juliol, està causant una afectació complicada a l’aeroport barceloní i són diversos els retards que es produeixen des de primera hora d’aquest matí. Tot i això des de l'aeroport asseguren que aquesta és una problemàtica habitual en dies de tempesta i l'afectació no és gran

 

En aquest context, els controladors aeris del Prat asseguren que el millor en aquests casos és «assumir la demora a la terra» per extremar les precaucions de seguretat. Així mateix, crida l’atenció de tot plegats que els controladors aeris tenen l’ordre «d’espaiar els avions» i, per la qual cosa, se’ls dona rumbs alternatius. És en aquest precís context, doncs, quan es produeixen els retards a l’aeroport del Prat.

 

Diversos retards en diferents vols

És per això mateix que AENA recomana consultar amb les respectives companyies quin és l’estat del vol i quina serà la demora, en cas que el vol escollit estigui afectat pel temporal d’aquest matí a Barcelona.

 

Els controladors, en aquest sentit, continuen separant els avions a l’aire per així intentar facilitar els aterratges en unes condicions temporals d’allò més anòmales a mitjans del mes de juliol.