Retencions quilomètriques a les carreteres catalanes per l'operació tornada

La zona que pateix més problemes és, com acostuma a passar, l'Àrea Metropolitana de Barcelona

A hores d'ara hi ha retencions a molts punts de la xarxa viària catalana
A hores d'ara hi ha retencions a molts punts de la xarxa viària catalana | Trànsit

Aquest cap de setmana ha significat per a molts catalans l'inici oficial de la temporada d'estiu. El començament de les vacances escolars, i la festa de Sant Joan han fet que molts es desplacin a altres punts de la nostra geografia, per gaudir d'un primer cap de setmana estival, i el bon temps ha acompanyat. Ara bé, també són molts els que han deixat la tornada per a última hora, cosa que ha provocat, com acostuma a passar, importants problemes a la xarxa viària. 

Els punts més afectats són, com és habitual, autopistes com l'AP-7 o zones com l'Àrea Metropolitana de Barcelona. En concret, al voltant de dos quarts de nou de la tarda, hi havia importants retencions a la xarxa viària. Només a l'AP-7, al seu pas per Santa Margarida i els Monjos, podem parlar de gairebé 30 quilòmetres de retencions en direcció nord, cap al peatge de Martorell. A més, a Sant Celoni també hi ha altres 17 quilòmetres, en direcció al peatge de la Roca.  

A la mateixa autopista hi havia altres deu quilòmetres de retencions a l'altura de la Roca del Vallès, en direcció Barcelona, i uns nou quilòmetres a Vilafranca del Penedès, en direcció nord. No es tracta, però de l'únic punt conflictiu, ja que a la C-16, al terme municipal de la Nou de Berguedà, hi havia uns nou quilòmetres de retencions, en direcció a la capital catalana. 

 

La C-32, una de les més col·lapsades

A la C-31, a l'altura de Santa Cristina d'Aro, els conductors han hagut de suportar uns vuit quilòmetres de retencions si el que volien era arribar a Barcelona. Però sens dubte la via on es registren més problemes és la C-32, amb retencions que en molts casos superen els deu quilòmetres. En concret, a Arenys de Mar hi havia gairebé dinou quilòmetres en direcció Vilassar, i en aquest punt es registraven altres sis quilòmetres per continuar cap a Montgat. 

Al pas d'aquesta via per Gavà també hi havia uns deu quilòmetres per anar cap a l'Hospitalet de Llobregat, i a l'altura de Mataró altres deu quilòmetres per anar cap a Barcelona. Finalment a Alella, també s'han enregistrat uns deu quilòmetres de retencions per anar cap a la ciutat de Barcelona. 

Cal dir que hi ha retencions a molts altres punts de la xarxa viària catalana, com a la C-60, on a l'altura de la Roca del Vallès es registren vuit quilòmetres en direcció Granollers, i a l'N-340 al Vendrell, on hi ha altres vuit. Trànsit ha informat també d'alguns accidents que han tingut lloc aquesta tarda, a l'AP-7 a Tarragona o a la mateixa C-60. Podeu seguir en directe l'estat de les carreteres a través de la pàgina oficial de Trànsit. 


Comentaris

envia el comentari