Imatge d'arxiu d'una dona amb mascareta

Retiren més de 90.000 mascaretes que no complien la normativa a Madrid

La Comunitat de Madrid ha informat que la majoria procedien d'Àsia i Itàlia

La Comunitat de Madrid ha retirat del mercat durant el mes de setembre més de 90.000 mascaretes que no complien la normativa vigent per a aquests productes, i que per tant, no eren útils per a prevenir dels contagis. Segons ha explicat l'Executiu regional en un comunicat, aquesta actuació forma part de la campanya de control de mascaretes que s'està desenvolupant des del començament de la crisi sanitària provocada pel coronavirus.

Aquesta iniciativa, que desenvolupen els tècnics de la Direcció General de Comerç i Consum, té com a objectiu retirar del mercat totes aquelles mascaretes (higièniques o equips de protecció individual) que presentin incompliments en matèria d'etiquetatge, es puguin considerar falsificacions o bé que no hagin superat els assajos oficials pels òrgans acreditats per a això.

Procedien del mercat asiàtic i italià

«Es tracta de salvaguardar la salut i seguretat dels consumidors retirant del mercat totes aquelles mascaretes que, pels seus defectes, no es puguin considerar aptes segons la normativa vigent», han exposat. Les més de 90.000 màscares retirades només el mes passat per la Inspecció de Consum, procedien majoritàriament del mercat asiàtic i italià.

Les actuacions inspectores s'han centrat en el control dels principals distribuïdors nacionals que es troben en el Polígon Industrial Cobo Calleja, i també en comerços minoristes de municipis de la zona de la regió, com Alcalá de Henares, Torrejón de Ardoz o Coslada.

A més, la campanya -que es mantindrà durant els pròxims mesos- es desenvolupa a través de la revisió de més de 100 pàgines web de venda de màscares en farmàcies i establiments de tota la regió.

Catalunya suma 2.260 contagis i 16 morts en les últimes 24 hores

Catalunya ha declarat 2.260 nous casos de covid-19 confirmats per PCR en les darreres 24 hores, segons les dades actualitzades pel Departament de Salut. El total de positius confirmats per PCR des de l'inici de la pandèmia és de 145.863 i s'eleva a 171.474 amb totes les proves, 2.426 més que en el balanç d'ahir.

Des de l'inici de la pandèmia, han mort 13.401 persones per coronavirus a Catalunya, 16 més des de l'últim balanç fa 24 hores. D'altra banda, el risc de rebrot es dispara 14 punts i se situa en 182,72. La velocitat de contagi també s'incrementa de 0,96 a 0,99, i ja frega la barrera d'1. En paral·lel, els ingressats als hospitals pugen en 29 persones i ara són 784, dels quals 162 estan a l'UCI, vuit més que fa 24 hores.