Retiren del mercat l’’Aprotecol’, el fàrmac per als còlics dels bebès

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) ha informat avui sobre la retirada del fàrmac

Imatge d'arxiu de l''Aprotecol'
Imatge d'arxiu de l''Aprotecol' | Cedida

L''Aportecol' ha estat retirat del mercat a Espanya. L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) ha informat aquest dimecres, 27 de juny, sobre la retirada del fàrmac, un producte sanitari pediàtric per als còlics dels bebès.

La reacció al·lèrgica que ha patit un bebè de només vuit dies a França, que va haver de ser assistit a urgències, ha resultat del detonant de què el producte hagi estat retirat de la circulació a l'estat espanyol.

L''Aprotecol', retirat temporalment del mercat 

L'Aemps ha informat, en aquest sentit, que es tracta de la retirada del producte oral d'ús pediàtric de l''Aprotecol', de 20 ml. Segons l'agència la retirada es deu, estrictament, al fet que les instruccions d'ús i l'edat mínima dels pacients no estan correctament definides. Quelcom que, així mateix, pot arribar a ocasionar tota mena de problemes greus de salut als bebès.

És un cas que recorda força a la retirada temporal del 'Dalsy'. El fàrmac en qüestió va ser retirat unes setmanes del mercat a causa d'un error al prospecte, segons va informar aleshores l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps).

Farmaceutica
Una farmacèutica, en una imatge d'arxiu   | Cedida

Quins són els lots afectats?

L'empresa en qüestió ja s'ha encarregat d'enviar una nota d'avís als distribuïdors i establiments que puguin comptar amb els lots del producte retirat. El llistat dels lots distribuïts i afectats, així mateix, és el següent: G1290 M, amb data de caducitat 06/2020, G1444 M (07/2020), G1444 SM (07/2020), G2754 M (12/2020) i G2754 SM(12/2020).

Les farmàcies de l'estat es queden, momentàniament, sense un fàrmac d'allò més demandat i necessari. Aquest, de fet, se suma al cas del 'Dalsy' —que ja es pot comprar sense cap problemes a les farmàcies de l'estat— i de l''Adiro', un medicament destinat a evitar coàguls sanguinis que estarà fora de la circulació fins l'agost vinent.

En aquest cas, els grans problemes també han estat de distribució i per part de l'empresa germànica 'Bayer'. 


Comentaris

envia el comentari