Retiren del carrer un contenidor on es dipositaven els residus Covid-19 d'una residència d'ancians catalana

Ara guarden els EPIs utilitzats a l'interior del centre

Imatge d'uns contenidors de brossa
El contenidor amb residus Covid estava enmig del carrer | LleidaDiari.cat

«Residus Covid-19». Aquest era el cartell que estava enganxat en un contenidor de Reus, al Baix Camp, especificant el contingut del seu interior. En concret, s'hi dipositaven els equips de protecció individual que s'utilitzaven a la Residència Passeig Prim, situada al carrer Baldomer Galofre de Reus.

Aquesta acció la realitzen tots els centres de gent gran de la capital del Baix Camp, però ho fan en un lloc del recinte i no enmig del carrer. L'incident ha aixecat crítiques dels veïns i, l'Ajuntament de Reus, ha indicat a la residència que retirin el contenidor i, tal com informa Canal Reus, així s'ha fet. 

Un contenidor pels EPIs enmig del carrer de Reus

L'acció estava ben realitzada, però no en el lloc indicat. Els serveis de neteja i desinfecció passaven cada vespre pel carrer a recollir els residus i desinfectar el contenidor. Aquest era l'únic moment del dia que hi havia EPIs al seu interior, ja que s'esperaven a la seva arribada. Els veïns, però, en veure el cartell i l'equip de desinfecció, estaven alarmats davant la situació que s'estava vivint i es va posar en coneixement del consistori reusenc.  

El contenidor i el carrer eren desinfectats per l'equip de neteja, segons indica el citat mitjà, però no ho indica així la normativa que s'ha de seguir. La Residència Passeig Prim, després de la retirada d'aquest contenidor, guarden els equips de protecció utilitzats a l'interior d'aquest. La residència reusenca ha patit un brot de coronavirus fa poques setmanes.

Envien tones de residus infectats de Covid-19 des de les Balears a Catalunya

El problema de Catalunya amb els 'residus Covid' s'està fent notar. De fet, fa només un parell de mesos que les Illes Balears va enviar tones de residus infectats per coronavirus per ser destruïts a Tarragona. Segons informava 'El Mundo' en el seu moment, es tractava d'una pràctica il·legal, ja que es vulneraven tots els protocols sanitaris en el transport. 

En aquest sentit, la Guàrdia Civil va acreditar que des de l'inici de la pandèmia en els últims mesos hi ha hagut nombrosos casos de camions plens de deixalles sanitàries, les quals havien estat en contacte amb el virus, que arribaven a Catalunya sense seguir la refrigeració i esterilització que marca la normativa, entre altres mesures que en cap cas se seguien. 

Aquests casos no són aïllats, ja que al mes d'abril, en ple estat d'alarma i en mig de la primera onada, la unitat de medi ambient de la Guàrdia Civil, el Seprona, ja va informar que havia detectat un carregament de cinc tones de residus infectats en un camió al moll de Palma. 

La càrrega va ser identificada com a «Covid-19» i «Matèria infecciosa», i estaven empaquetades en capses de cartó sense marcar ni classificar, segons el mitjà de comunicació citat anteriorment.


Comentaris

envia el comentari