Retiren un lot d'Okaldol amb cafeïna per un error a la data de caducitat

Els afectats podran sol·licitar el recanvi del producte

Farmaceutica
Una farmacèutica, en una imatge d'arxiu | Cedida

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha optat per retirar del mercat un lot del medicament 'Okaldol' amb cafeïna. Aquest, un medicament que se subministra en comprimits, ha estat retirat a causa d'un error d'impressió de la data de caducitat.

El mateix organisme, de fet, ha comunicat que el lot J-02 del mateix producte serà retornat a 'Indústries Farmacèutiques de Puerto Galiano', laboratori que en produeix els medicaments a Las Rozas, a Madrid.

Els lots adquirits se substituiran

Així mateix, tots aquells que tinguin el producte a les seves llars el podran tornar. I no només això, ja que en el moment de l'entrega, el lot que s'ha retirat del mercat serà instantàniament substituït per un altre.

La informació, en aquest context, no només ha estat difosa per l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), ja que altres associacions com la Federació d'Associacions de Consumidors i Usuaris d'Andalusia (FACUA-Consumidors en Acció), també han optat per fer un gran ressò i aplaudir la substitució dels medicaments afectats per l'error. 

Un error amb la data de caducitat

El motiu principal pel qual el laboratori 'Indústries Farmacèutiques Puerto Galiano' s'ha vist obligat a retirar el producte és, bàsicament, diferents errors d'impressió que s'havien comès a les dates de caducitat dels lots distribuïts per l'estat espanyol. Les caixes del lot J-02, en concret, han estat les principals afectades.

Per això mateix, els laboratoris esmentats han considerat la retirada dels productes, tenint en compte que aquests poden afectar negativament la salut dels consumidors de l'Okaldol amb cafeïna

Els usuaris afectats per la compra d'aquest medicament, doncs, veuen a partir d'ara com podran ser recompensats amb la devolució del producte. Finalment, també s'ha d'esmentar que els productes afectats només es podran tornar al centre on es van adquirir inicialment.  


Comentaris

envia el comentari