IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Una taula d'Ikea, retirada per haver deixat sis ferits

La companyia ha retirat més de 45.000 exemplars del model després de rebre 50 denúncies de clients alertant del perill del moble

Ikea retira del mercado la mesa Glivarp por riesgo de caída de su parte extensible
Ikea retira del mercat la taula Glivarp per risc d'accident. | CEDIDA
 

Ikea ha retirat el model Glivarp del mercat aquest dimarts, després que sis persones resultessin ferides a causa de la caiguda de la part extensible de la taula blanca, que comercialitza en dues mides diferents, gran i petita, a un preu de 249 i 199 euros respectivament. 

El moble defectuós ha provocat que tres dels ferits haguessin de rebre atenció mèdica, segons la portaveu Therese Fagerstedt, i que 50 consumidors en denunciessin el perill. Finalment se n'han retirat un total de 45.563 exemplars, corresponents a les unitats fabricades a partir de l'1 de gener de 2017.

Canvi o devolució sense tiquet de compra

Cal recordar que les úniques unitats afectades són les de color blanc del model Glivarp i no pas les metàl·liques. La gegant companyia de mobles s'ha disculpat per les molèsties causades als clients de tot el món. A més, demana a aquells qui hagin comprat la taula defectuosa que es posin en contacte amb l'empresa, que els tornarà els diners o els hi canviarà per un moble semblant, sense necessitat de presentar el comprovant de compra.

Altres mobles perillosos d'Ikea

Ikea ha hagut de retirar altres articles que tenia a la venda per motius semblants. El 2016 van morir tres nens en caure sobre seu el model de calaixera Malm. L'empresa va oferir retornar els diners als 29 milions de clients que l'havien adquirit, o els oferia un servei tècnic gratuït que fixés el moble a la paret.

Aquest any també hi ha llista de precedents. Al setembre es van retirar les làmpades de sostre Calypso per risc de caiguda; al maig s'havia retirat la bicicleta Sladda perquè es trencava la cadena; i a l'abril es va retirar la placa de gas Eldslaga perquè emetia massa monòxid de carboni, superant l'índex permès.

Bicicleta 'Sladda', retirada del mercat per Ikea.
Bicicleta 'Sladda', retirada del mercat per Ikea. | Ikea

A causa dels incidents, la companyia ha optat per una política de compromís amb el client a l'hora de revisar totes les queixes de productes defectuosos que reben dels seus clients. De fet, tenen un apartat específic al seu web on anuncien quan retiren algun producte. 


Comentaris

envia el comentari