Carles Puigdemont durant un acte de campanya de les Eleccions Europees el 10 d'abril de 2019

El retret de Puigdemont a Sánchez en plena crisi del coronavirus a Espanya

«Decisió necessària, que arriba molt tard per una greu negligència. Cal ser encara més contundents i escoltar més els científics», ha dit

Carles Puigdemont  també ha volgut dir-hi la seva sobre la gestió que el govern espanyol està fent de la crisi del coronavirus. L’expresident català, qui dies enrere ja va demanar el tancament de Madrid  per evitar la fugaç expansió del virus, ha explicat que la decisió de tancar fronteres avançada per Marlaska és «necessària» però que «arriba tard».

«Decisió necessària, que arriba molt tard per una greu negligència. Cal ser encara més contundents i escoltar més els científics, els experts i els professionals. L'epicentre global de la pandèmia és ara mateix Europa», ha dit.

El pla de Colau contra el coronavirus, «decebedor i insuficient»

D'altra banda, el grup municipal de JxCat  a l'Ajuntament de Barcelona ha qualificat de «decebedor, insuficient i ineficaç» el pla econòmic anunciat aquest dilluns pel primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni (PSC), per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus. El grup que lidera Elsa Artadi ha reclamat a l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau (BComú), que apliqui mesures «immediates i ambicioses» per preservar l'activitat econòmica a Barcelona. Segons JxCat, el pla econòmic de l'Ajuntament «no serveix» per donar tranquil·litat als sectors econòmics més afectats de la ciutat, especialment pimes i autònoms, ni per garantir la solvència a mig termini un cop superada la crisi sanitària.

L'Ajuntament de Barcelona  ha ajornat el cobrament de la taxa turística al setembre i no cobrarà la de terrasses mentre bars i restaurants segueixin tancats. A més, el consistori tampoc no cobrarà durant el període que duri el confinament el preu públic de la recollida de residus comercials i industrials als comerços, establiments de restauració, autònoms i empreses els dies que no puguin obrir per l’estat d’alarma.

Així ho ha anunciat Collboni, que ha anunciat un primer paquet urgent de mesures fiscals per respondre a la situació generada pel covid-19, amb un primer impacte per al teixit empresarial per ajornar i compensar el pagament de tributs i taxes municipals per l’ús de l’espai públic.