El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, amb el president de la Cambra de Valls, Josep M Rovira.

Les Cambres de Valls i Barcelona treballaran conjuntament per assolir els reptes que plantegen les empreses

Joan Canadell, president de la Cambra de Comerç de Barcelona i Josep M Rovira, president de la Cambra de Valls, es van reunir a Valls el passat dimecres per tractar diversos temes

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, i el de la Cambra de Valls, Josep M Rovira, van mantenir una reunió aquest passat dimecres a la seu de la cambra vallenca.

Fruit d’aquesta trobada, van acordar treballar conjuntament els reptes que es plantegen les empreses del país. En aquest sentit van tractar temes tan transcendents com la futura Llei de Cambres, la nova composició del Consell General de Cambres de Catalunya, la representativitat de cada Cambra, i les relacions entre la Cambra de Barcelona amb la resta de Cambres de Catalunya.

La Cambra de Barcelona va oferir a la de Valls tot el seu suport quant a gabinet d'estudis, consultes empresarials i altres serveis que les empreses puguin necessitar,  més enllà dels departaments d'exportació, formació i serveis empresarials propis de les Cambres de Comerç.

Obrir les cambres a totes les empreses de Catalunya

En aquest sentit es va parlar d'obrir les cambres a totes les empreses de Catalunya i treballar conjuntament els grans reptes de país. Segons Josep M Rovira, «les Cambres són entitats de dret públic que representen el cent per cent de les empreses catalanes; i per tant correspon a les Cambres vetllar per la competitivitat de les empreses, per la formació empresarial dels joves i pel talent dels seus treballadors i per la internacionalització».

És per això que el president de la Cambra de Valls considera que «hem d'exigir a les administracions implicades el compliment de les inversions en infraestructures, i que la gestió de les ajudes a les empreses es faci a través de les Cambres de Comerç. Per aconseguir aquests objectius, el suport de la Cambra de Barcelona, la més gran de Catalunya, per la Cambra de Valls és fonamental».

Compromís en matèria de promoció turística

A més, Joan Canadell, com a President de Turisme de Barcelona, va presentar a Valls una iniciativa per col·laborar conjuntament amb el turisme del país i les Cambres de Comerç,  promocionant, des de Barcelona, visites o rutes concretes pel país, que puguin interessar a un turista que ha arribat a Barcelona.

El president de la Cambra de Valls va agrair l'oferiment i es va comprometre a treballar conjuntament amb Turisme de Barcelona per la promoció de la Calçotada, de les diades castelleres, del turisme temàtic de l'Alt Camp i de La Ruta del Cister, a banda de la promoció del Museu Casteller de Catalunya quan estigui inaugurat.