Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Adriana Lastra i Gabriel Rufián

PSOE i ERC es reuniran la pròxima setmana per abordar el «conflicte català»

Així ho han anunciat les dues formacions en un comunicat oficial

Adriana Lastra i Gabriel Rufián
Adriana Lastra i Gabriel Rufián encapçalen les negociacions entre socialistes i republicans | CatalunyaDiari

PSOE i ERC es reuniran la setmana vinent per cercar una solució al «conflicte polític». Així ho han anunciat les dues formacions en un comunicat oficial conjunt en què asseguren que trobar una solució és un «deure». «En aquest sentit hem avançat en la reflexió per a activar la via política cercant els instruments necessaris per a la seva canalització», detalla l'escrit. El text, però, no aclareix quines seran les vies que s'esmenten.

Malgrat les confluències descobertes arran l'avanç en les negociacions, encara cal desfer el nus gordià del sobiranisme català: els socialistes aposten per una reforma de l'estatut —i, per tant, constitucional— per atorgar de capacitats d'autogovern a Catalunya per la via federal; no obstant això, per a ERC és insuficient.

Un avanç que congela, encara, la formació de govern

La reunió tindrà lloc  el pròxim dimarts, 10 de desembre, esdevenint la tercera trobada entre els portaveus des que Adriana Lastra ostenta el càrrec al govern en funcions com a portaveu del grup parlamentari. Tot i que encara no és del tot segur, podria celebrar-se a Barcelona. Tanmateix, els «detalls» es concretaran «pròximament», segons fonts republicanes. En cas que les negociacions es demorin per la dificultat d'assolir un acord, la formació de l'executiu podria veure's repercutida i ajornar-se més del previst. 

L'única via possible —acceptant el suport de les formacions independentistes i nacionalistes— és que ERC es decanti per l'abstenció  perquè es materialitzi la investidura. Per al moment, els republicans romanen al 'no'.

També et pot interessar...