Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Reunió entre la Generalitat i l'Ajuntament de Valls per parlar del patrimoni

La trobada de seguiment ha servit per avaluar diversos projectes de la ciutat

La trobada ha servit per a repassar i analitzar els projectes que afecten el patrimoni vallenc
La trobada ha servit per a repassar i analitzar els projectes que afecten el patrimoni vallenc | cedida

 

Les diferents actuacions públiques emeses pel consistori de Valls han sigut analitzades pels responsables tècnics de Cultura de la Generalitat i de l'Ajuntament de valls en una reunió convocada per la regidoria d'Actuacions Públiques, Urbanisme Barri Antic i Patrimoni, Judit Fàbregas.  La reunió ha sigut una cita de seguiment per revisar i avaluar els projectes que afecten el patrimoni  i que començaran aviat o bé que es troben en procés de tramitació. A la reunió també hi ha participat Dolors Farré, regidora de Via Pública i Serveis.

Vestigis de la muralla de Sant Antoni

En la reunió s'han tractat diversos punts, un dels principals ha sigut l'anàlisi dels treballs d'intervenció arqueològica recentment realitzats a la zona de la muralla de Sant Antoni, a prop del Portal Nou i els carrers Tomàs Caylà i del Mur.  Gràcies a aquesta iniciativa s'han pogut trobar les restes de les antigues muralles medievals de Valls. Entre les restes es troben vestigis de la muralla del segle XIII i del fossat. Donat l'èxit d'aquesta intervenció, les dues parts de la reunió han acordat la necessitat d'encarregar altres iniciatives arqueològiques a la mateixa zona.

Recuperació de la muralla de Sant Francesc

Un dels altres punts tractats a la reunió va ser l'anàlisi del projecte de recuperació de la muralla de Sant Francesc, concretament de l'estudi historicoarqueològic que s'està ultimant. L'objectiu d'aquesta iniciativa és detectar les restes monumentals de la muralla que es troben amagades a l'interior de les cases. Aquesta identificació de les parts ocultes de la muralla de Sant Francesc servirà per conèixer l'estat de la qüestió i, per tant, per poder plantejar un sistema d'actuació òptim per a la recuperació patrimonial d'aquestes restes. El Pla de Millora Urbana del Barri Antic preveu l'alliberament d'aquesta zona per tal de poder tornar a posar al descobert la muralla.

Altres projectes de patrimoni

Altres punts que es van tractar a la trobada van ser la recuperació dels arcs gòtics de la zona del Museu Casteller i el projecte de millora de l'enllumenat del carrer de la Cort. També es va tractar la qüestió de la redacció de projectes com el de l'enderroc parcial de l'immoble on hi havia l'ermita de Santa Magdalena, la recuperació del Camí dels Molins i la rehabilitació de Ca Xapes. Així mateix, es va parlar sobre algunes actuacions previstes com la de protecció dels arcs a l'aparcament del carrer Mossos d'Esquadra o la restauració de la font de la plaça del Blat. Per acabar, es va tractar el projecte de construcció d'una nova pista poliesportiva al Vilar, que encara està pendent de rebre l'acceptació de la Comissió de Patrimoni de la Generalitat.