Taules d'oficina buides

Govern i agents socials tornen a reunir-se aquest dilluns per abordar la pròrroga dels ERTO

En aquesta ocasió la trobada serà de la taula tècnica

El govern i els agents socials tornaran a reunir-se aquest dilluns per a abordar la pròrroga dels expedients de regulació temporal d'ocupació més enllà del 30 de setembre.

En aquesta ocasió la trobada serà de la taula tècnica, i es durà a terme després que el divendres passat la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, i el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, obrissin al costat dels principals representants de CEOE, Cepyme, UGT i CCOO la comissió tripartida de diàleg sobre ERTO a Palma.

Tant Escrivá com Díaz confien en aconseguir un acord definitiu per a prorrogar aquesta eina més enllà de finals de mes i «sense deixar a ningú enrere».

En la reunió del divendres, Díaz va destacar que aquest dilluns arrencaran «amb força» els treballs tècnics per a concretar la pròrroga dels ERTO, i va apuntar que totes les parts s'han compromès «a no esgotar els temps de negociació» dels quals disposen.

Multitud de propostes a debatre

En la trobada celebrada a Palma, els agents socials van posar damunt de la taula multitud de propostes i els ministres es van comprometre a debatre i estudiar totes i cadascuna d'elles. «Segurament tots treballarem en una única direcció, que és salvar al nostre país», va postil·lar Díaz.

Juntament amb la incògnita de saber fins quan es prorroguen els ERTO, una de les qüestions que estaran damunt de la taula és evitar que es rebaixi la quantia que es percep de prestació del 70% al 50% passats 180 dies. No obstant això, aquest divendres va quedar clar que sembla haver-hi consens entre totes les parts i que estan a favor d'aquesta petició dels sindicats.

Per a UGT i CC.OO., és absolutament necessari renovar la regulació dels ERTO perquè siguin l'«alternativa» als acomiadaments, així com mantenir els ERTO de rebrots per a aquelles activitats que s’han tornat a veure obligades a tancar per les noves restriccions.

Per la seva banda, els empresaris defensaran la necessitat de focalitzar les exempcions de cotitzacions a la Seguretat Social en aquelles empreses que estan tancades, plantejament que va ser vist amb bons ulls per part del Govern en la trobada del divendres.