Reus aprova l'adhesió a l’Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025

Amb aquest compromís el consistori reusenc vol impulsar, de forma efectiva, «la mobilitat sostenible», a través de l'augment de la superfície i la qualitat de la xarxa pedalable

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Reus ha aprovat avui divendres, 20 de desembre, l’adhesió de la corporació municipal a l’Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025, acordada per la Generalitat per impulsar les accions de ciutat de forma coordinada i alineada amb la resta d’actors adherits al pacte.

Tal com va avançar TarragonaDigital fa tot just tres dies, ara l’ajuntament reusenc adquireix el compromís d’elaborar, en un termini de sis mesos, el programa d’actuació triennal per impulsar els objectius del Pla de la Bicicleta a la capital del Baix Camp.

L'Ajuntament, cap a la «mobilitat sostenible»

Marina Berasategui, regidora d’Urbanisme i Mobilitat, ha explicat que «l’adhesió de l’Ajuntament de Reus a l’estratègia catalana s’emmarca en l’aposta municipal per a l’impuls de la mobilitat sostenible, basada en la qualitat de vida, la integració social, el desenvolupament econòmic sostenible i la minimització d’emissions i dels consums energètics, tal com ja recollia el Pla de Mobilitat urbana de Reus 12-17, el Pla Específic de la Bicicleta, i ara les futures revisions que en derivin».

De forma bàsica i concisa, el pla municipal vol augmentar la superfície i la qualitat de la xarxa viària dedicada als vianants i ciclistes de Reus, mitjançant un text que defineix normativa, infraestructures, seguretat viària, intermodalitat i campanyes de promoció i seguretat. L’objectiu final, apunten des del consistori, és incrementar l’ús de la bici, tot convertint-la en una de les principals alternatives al vehicle privat a motor.

Imatge d'un carril bici de Reus | Miguel Cabrerizo

«Fes-li lloc a la bici»

L’Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025, aprovada pel Govern de la Generalitat el passat 5 de novembre sota el lema «Fes-li lloc a la bici», recull fins a vuitanta accions per transformar aquest mitjà de transport net en l’eix fonamental d’una societat i una mobilitat més sostenible i saludable. Els pilars o eixos temàtics del pla català són, concretament, la promoció del desplaçament quotidià en bicicleta; l’impuls d’aquest mitjà com a element d’ús turístic, d’oci i esportiu, de manera segura; i la millora de la promoció, seguiment i governança de la bicicleta.

La voluntat de l’Estratègia, apunten des de les institucions, és unir forces «per a una Catalunya pedalable i pedalada», a fi d’assolir un espai públic que permeti la circulació segura i confortable.

També et pot interessar