Són moltes les activitats i iniciatives que es duran a terme al llarg del dia d'avui, per fer d'aquesta diada de Sant Jordi confinada, una celebració especial i diferent. L'Ajuntament de Reus col·labora amb la plataforma digital Codelearn que ha decidit crear una aventura màgica aprofitant els actes de Sant Jordi. Una activitat oberta a tota la ciutadania que tingui ganes d'aprendre i curiositat per endinsar-se al món del codi i la programació informàtica.
Un acte se suma al programa d'activitats Reus@Casa que durant tota la diada estarà centralitzada amb els actes de #SantJordiACasa, podeu consultar-los en la seva agenda diària. Aquesta experiència permet que els usuaris aprenguin a programar des de zero, en una iniciativa totalment gratuïta pels participants que només hauran de registrar-se, a través d'un simple formulari, per poder començar l'aventura de Sant Jordi i començar a programar dins la plataforma de Codelearn.
Aprendre a programar amb roses i llibres
Dins l’aventura proposada hi ha dos capítols que estan dedicats als dos protagonistes de la diada de Sant Jordi, la rosa i el llibre, i es reviurà la llegenda de Sant Jordi, el drac i la princesa, tot aprenent dades relacionades amb el Dia del Llibre. L'activitat està pensada per a totes les edats, ja que s'ensenyen nocions bàsiques, tot i que els més petits pot ser que necessitin l'ajuda dels pares.
Aquest aprenentatge es realitzarà mitjançant la programació informàtica i es faran servir dos llenguatges de programació diferents: Logo i Python. Dos dels llenguatges utilitzats a l'extraescolar de programació i robòtica de Codelearn: Logo és un llenguatge de programació ideal per aprendre a programar des de zero i adquirir unes nocions bàsiques sobre la comunicació amb una màquina, mentre que Python és un dels llenguatges de programació més populars actualment.