Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

La ciutat de Reus tindrà una nova amiga, la Infància

El municipi ha signat un document del «Programa ciutats amigues de la infància» d'UNICEF

Trobada de l'alcalde, Carles Pellicer, i diverses regidores amb la presidenta d'UNICEF Catalunya, Anna Folch, a l'Ajuntament de Reus.
Trobada de l'alcalde, Carles Pellicer, i diverses regidores amb la presidenta d'UNICEF Catalunya, Anna Folch, a l'Ajuntament de Reus. | Cedida

 

La ciutat de Reus té una nova amiga, la infància. Aquest dilluns, 22 d'octubre, l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i la presidenta d'UNICEF Catalunya, Anna Folch, han signat al Palau Municipal el document d'adhesió com a municipi al «Programa ciutats amigues de la infància». Aquest document permetrà que Reus es reconegui com a ciutat Amiga de la Infància.

Reus, Ciutat Amiga de la Infància

Ciutat Amiga de la Infància és una iniciativa que es va iniciar l'any 2001 per UNICEF. Aquesta campanya és de caràcter internacional i té l'objectiu de millorar el benestar de la infància, mitjançant l'estimulació de polítiques municipals. Aquestes polítiques han de garantir que es produeixi un desenvolupament integral dels infants i adolescents a la ciutat que en forma part.

Una iniciativa adreçada a la infància de Reus

La Regidoria de Benestar de Reus, va decidir impulsar aquesta iniciativa en el marc del Pla d'Infància i Adolescència per la Igualtat d'Oportunitats (PIAIO), de l'Ajuntament de Reus. Aquest reconeixement implicarà una millora en l'atenció de les necessitats tant dels més petits, com dels joves del municipi. Sobretot, es vol posar èmfasi en aquells infants que necessiten una atenció especialitzada, ja que es troben en situació de vulnerabilitat i risc social. Per tant, es vol reforçar les polítiques que s'adrecen a aquell sector de la població de Reus, d'entre els 0 i els 18 anys.

La iniciativa de sol·licitar el reconeixement internacional de Reus Ciutat Amiga de la Infància, sorgeix de la Regidoria de Benestar Social de Reus, que té com a competències l'estudi, definició i proposta d'estratègies, plans, projectes i directrius en matèria d'atenció a la infància i adolescència.

17 Objectius de Desenvolupament Sostenible

En el moment que Reus obtingui el títol de Ciutat Amiga de la Infància, el consistori haurà d'aplicar un sistema que consisteix a portar a cap diverses accions que fomentin la participació ciutadana, inclosos els infants, en les polítiques socials d'infància i joventut. A més, aquesta iniciativa es realitzarà en el marc de l'Agenda de Desenvolupament Sostenible 203a de l'ONU, que estableix  17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que la comunitat internacional ha d'assolir. Aquest procés s'ha de fer amb sostenibilitat i equitat, per poder així arribar a totes les persones.