Reus serà per segon any consecutiu seu de la ‘Mobile Week Catalunya', un programa d’activitats prèvia del Mobile World Congress on es duen a terme xerrades i conferències arreu de Catalunya. La capital del Baix Camp hi va ser present per primera vegada l’any passat, juntament amb la Ribera d’Ebre, Igualada i Girona, i enguany s’han afegit fins a deu localitzacions més. L’objectiu dels organitzadors és estendre al conjunt de la ciutadania el debat sobre la revolució digital, amb activitats des del 6 al 29 de febrer.
[predef]reus-144[/predef]
Concretament, a Reus i la Ribera d’Ebre, seus que representen el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, es tractaran temes com el 5G rural, la innovació social a les escoles o les competències digitals a l’FP.
L’edició d’enguany d’aquest programa d’activitats porta per lema ‘Tecnologia per a la ciutadania’ i presenta una programació de debats i activitats obertes i gratuïtes que conviden al ciutadà a entendre millor l’ús de la tecnologia mitjançant la reflexió i la participació activa. Les conferències i tallers se centren en tres temàtiques: la robòtica i la intel·ligència artificial, per reflexionar sobre com es combina la intel·ligència humana amb l’artificial; les dades i la ciberseguretat, per debatre sobre l’ús adequat de les dades; i la mobilitat del futur amb la creació de models més sostenibles.
La Mobile Week, impulsada per Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) va néixer fa quatre anys a Barcelona amb l’objectiu de posar a l’abast dels ciutadans i ciutadanes un espai de participació i reflexió sobre la tecnologia.
La Mobile Week Catalunya passa de cinc a quinze seus
Impulsada conjuntament amb el Govern de la Generalitat, la Mobile Week passarà de les cinc seus de l’any passat, entre elles Reus, a quinze localitzacions. A banda de la capital del Baix Camp i la Ribera d’Ebre (Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre) hi participaran quatre territoris més. A la demarcació de Barcelona (Begues, Mataró, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú) es realitzaran jornades i conferències per parlar de les dones al món tecnològic o el Blockchain, un torneig d’eSports i una Hackaton sobre tecnologia i reptes al voltant de l’envelliment.
A la Catalunya Central (Igualada i Vic) es podrà assistir a taules rodones sobre intel·ligència artificial o les dones TIC, així com conferències sobre IoT i seguretat informàtica. A la demarcació de Girona (Girona, Olot i Riudellots de la Selva) destaca l’exposició didàctica ‘Capacitat i preparats’ sobre com les noves tecnologies digitals ajuden a la inclusió professional i social de les persones o xerrades, entre d’altres, sobre seguretat i privacitat als smartphones.
Finalment, a la demarcació de Lleida i Alt Pirineu (Mollerussa, Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà) hi haurà exposicions, conferències sobre el desplegament de la fibra òptica al Pirineu i activitats amb scratch i de robòtica educativa per potenciar els nens programant al Pirineu o la seguretat al mòbil de cara a la ciutadania.