Reus vol rebre amb els braços oberts les persones que busquen refugi i que aquest estiu han arribat a la ciutat. Per fer-ho, i perquè la ciutadania prengui consciència del que implica i què significa buscar asil o refugi s'organitzaran una sèrie d'activitats. De la mà de la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència s'engegarà la campanya 'Reus, ciutat d'acollida'.
A través de xerrades i exposicions es vol apropar la realitat d'aquestes persones, un exercici que també s'intentarà a través de fulletons informatius que volen respondre les preguntes que es pot fer la ciutadania. Es vol aprofitar aquest exercici per aclarir rumors sense fonament i per guiar les persones que vulguin ajudar aquelles que busquen refugi i que des de meitats d'estiu que es troben a Reus.
El plenari municipal de Reus va aprovar, el desembre de l'any 2015, entrar a formar part del projecte Xarxa de Ciutats Refugi. Consisteix en el treball en comú de diferents municipis catalans que volen acollir persones provinents, principalment, del conflicte de Síria, però també d'altres països. Com a ciutat acollidora, Reus s’ha compromès en defensar el dret d’asil i els drets de les persones refugiades i immigrants d’arreu del món.
Per aquelles persones i entitats que vulguin col·laborar en la inclusió social de les persones refugiades, des de l'Ajuntament es posa a la seva disposició el Punt de Voluntariat, al Centre Cívic del Carme de Reus. A banda s'organitzaran quatre presentacions i xerrades, un concert i dues exposicions entre els mesos de novembre i desembre tant al Casal de les Dones com a altres equipaments municipals i privats.