Museus de Reus acollirà l'exposició El Reus de les sis copes. Joan Sabater i l'època daurada de l'hoquei reusenc. Es podrà visitar a partir del tretze de gener i fins al dinou de març a la sala petita del Museu Salvador Vilaseca, al raval de Santa Anna.
L'exhibició l'ha comissionat l'historiador Joan Navais i compta amb la implicació del Centre de Lectura, l'Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona. També amb el patrocini de diverses empreses privades. La presentació s'ha fet aquest dilluns, 13 de desembre, a la sala de Conversa del Centre de Lectura.
A més de les entitats implicades compta amb el suport de les regidories tant d'Esports com de Cultura de l'Ajuntament de Reus. L'exposició vol ser un recorregut per la trajectòria esportiva ascendent de l'hoquei sobre patins del Reus Deportiu de l'època. I no només des del punt de vista esportiu, sinó que també analitza els àmbits on aquest fenomen va afectar.
També ha de permetre entendre l'impacte i el paper que va jugar en clau social i simbòlica de cara a la identitat reusenca contemporània. Bona part del material de l'exposició ha estat aportat des de col·leccions privades per formar una proposta «atractiva i didàctica». L'exhibició repassa les sis Copes d'Europa consecutives que el club roig-i-negre va guanyar entre 1967 i 1972.
Es vol fer servir, alhora, per homenatjar els esportistes reusencs que van ser artífexs d'aquella gesta. Amb Joan Sabater com a figura emblemàtica, es vol reconèixer i recordar aquella època daurada de l'hoquei reusenc. Una època en la qual, almenys durant deu anys, el Reus Deportiu es va situar com a referent esportiu més enllà de la seva ciutat.
A més de la mostra al Museu Salvador Vilaseca, aquest projecte de recuperació de la història local compta amb altres elements. Es programaran visites a centres educatius de la ciutat, per exemple.
També s'ha previst una xerrada a càrrec del periodista Josep Cruset. És autor del llibre L'aventura del gran Reus i la conferència es titularà L'equip que mai caminava sol. Tindrà lloc a la Sala Emili Argilaga del Centre de Lectura a mitjans de gener.