Imatge d'una persona posant dos envasos de llet al seu carro

Revelen que Puleva fabrica la llet de marca blanca de 2 coneguts supermercats

Si acostumes a comprar llet de marca blanca, és probable que et sorprengui descobrir qui està darrere d'algunes propostes populars

Les marques blanques són productes que es venen amb el nom del supermercat o d'una marca genèrica, però que en realitat estan fabricats per altres empreses. En el cas de la llet, recentment hem descobert qui hi ha darrere de dues opcions de marca blanca.

 

Si sols comprar habitualment als supermercats, és probable que ja t'hagis trobat amb el que es coneix com a productes de marca blanca. Són opcions que solen tenir un preu més baix que els de marca pròpia, però una qualitat semblant o fins i tot superior.

 

Molts consumidors trien les marques blanques per la seva relació qualitat-preu, però també per curiositat, per descobrir quin fabricant està darrere de cada producte. Tot i això, no sempre és senzill endevinar-ho.Per exemple, una manera d'esbrinar-ho és mirar el codi de barres, que identifica el fabricant del producte.

 

Una altra manera és comparar l'aspecte, el sabor o l'olor del producte amb el de la marca original.Però, què passa amb algunes de les marques blanques làcties més populars del mercat? Recentment hem descobert qui n'és el fabricant de dues.

 

Imatge d'un home bebent llet
Sabies que Puleva s'amaga darrere de dues marques blanques? | GETTY IMAGES

 

Quines marques blanques de llet fabrica Puleva?

Puleva és una de les marques més conegudes i venudes de llet a Espanya, però no només produeix llet amb nom propi. I és que també fabrica la llet de marca blanca de dos importants supermercats: Carrefour i DIA.

Així ho revela el codi de barres dels envasos de llet d'aquests establiments, que comença per 8410028, el mateix que el de la llet Puleva. Aquest codi identifica el fabricant del producte, que en aquest cas és Lactalis Puleva SL, l'empresa amb seu a Granada que pertany al grup francès Lactalis.

DIA és una empresa espanyola que té presència a diversos països, com Portugal o Brasil. Com la resta de supermercats, compta amb una marca blanca amb què ofereix una sèrie de productes. En el cas específic de la llet, és el Dia Lactea, que té alguns dels proveïdors de Carrefour.

 

D'altra banda, com de segur sabràs, Carrefour és una cadena de supermercats d'origen francès que té presència a més de 30 països. Ofereix una gran varietat de productes d'alimentació, electrodomèstics, electrònica, moda, informàtica i telefonia, entre d'altres.

 

Mans agafant una botella de llet del supermercat
Es tracta d'un descobriment que ha sorprès i tranquil·litzat molts consumidors | Getty Images

 

Què hem de saber sobre la llet produïda per Puleva?

Com segurament sabràs, la llet de marca blanca de Carrefour i DIA són molt més barates, tot i ser fabricades per Puleva. En aquest sentit, la llet 'original' es presenta com una llet amb un sabor únic i una qualitat garantida que aporta nutrients essencials per a la salut. Per exemple, el preu del litre de llet sencera és de 1,05 euros.

No obstant això, la diferència de preu entre la llet Puleva i la llet marca blanca es dona per diversos factors. Alguns d'aquests són el cost de l'envàs, el marge comercial o la inversió en publicitat. Però, tant la qualitat com l'origen de la llet són els mateixos, ja que provenen del mateix fabricant.

Aquest fabricant no és lúnic que fabrica llet per a altres marques blanques. Altres empreses com Covap, Central Lechera Asturiana o Feiraco també produeixen llet per a supermercats com Lidl, Carrefour o Dia. La clau per saber qui és darrere de cada producte és mirar el codi de barres i buscar el nom del fabricant.

 

Si acostumes a comprar productes i aliments de marca blanca, és molt probable que descobrir qui fabrica les llets de marca blanca de Carrefour o DIA t'hagi sorprès, oi?

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

D'aquesta manera, quan tornis a comprar aquests productes a les cadenes de supermercats corresponents, ara sabràs qui hi està realment al darrere i podràs prendre decisions degudament informada.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!