Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón

Un metge aporta solidesa als rumors del comiat de Fernando Simón

El doctor José Miguel Gaona, psicòleg i psiquiatre forense ha relatat que diversos professionals reclamen un comitè extern i independent
El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón
Fernando Simón, en el punt de mira dels metges espanyols | El Periódico

Fernando Simón ha estat una de les personalitats més qüestionades des de l'inici de la pandèmia del coronavirus a Espanya. Al principi, va negar la perillositat del virus, de tal manera que l'estigma va sorgir ja prop del decret d'estat d'alarma al març, i a pesar que el govern de Sánchez li ha recolzat públicament en comptables ocasions, els rumors sobre el seu acomiadament estan sobre el tapet.


En una entrevista en la cadena Ser, el doctor José Miguel Gaona, psicòleg  i psiquiatre forense, ha relatat que l'organització més gran i important de metges a Espanya ha reclamat un comitè d'experts sense la presència de l'epidemiòleg més conegut del país.

«L'Organització Mèdica Col·legial, l'organització més important a la qual pertanyem els metges a Espanya, justament va emetre un comunicat fa molt poques hores dient que a veure si es formava un comitè d'experts regits per gent de ciència, i que Fernando Simón no participés en ell», ha explicat el psiquiatre.

Segons el doctor Gaona, aquest comitè estarà format per metges, biòlegs, i, fins i tot, veterinaris. Ara bé, Simón no hi figuraria: «Específicament diu que el responsable no participi en aquesta història, perquè realment és de traca».

El doctor Gaona ha volgut, a més, recalcar un aspecte sobre la gestió del coronavirus a Espanya: «S'han hagut de donar dos dies seguits de gairebé 3.000 contagis, segons la xifra oficial, perquè s'activi la gestió compartida, alguna cosa que portem demanant setmanes perquè es veia a venir i els contagis s'estan disparant».

Paral·lelament, ha esmentat un pensament molt compartit entre els professionals: que la falta de comandament únic i criteri central perjudica la gestió, i que calen més mitjans i més responsabilitat  per part del  ministeri de Sanitat.

A causa dels errors reiterats durant el marc de la pandèmia, un col·lectiu de prestigiosos científics ha demanat aquests últims dies un comitè independent per a gestionar la crisi. Quelcom Fernando Simón va descartar argumentant que seria molt car i que no hi havia temps per fer-ho. Ara bé, sembla que la idea va agafant cada vegada més força. 

'No té vergonya'

Les paraules del doctor Gaona deixen veure que hi ha una àmplia part del col·lectiu molt descontenta amb com s'han fet les coses fins al moment, i Fernando Simón és el cap visible. «Si Fernando Simón diu que no passa res, Déu meu de la meva ànima i del meu cor, ja ens podem anar preparant, cal fer exactament el contrari», ha explicat el doctor Gaona.