Imatge d'un ordinador portàtil amb el logo de Netflix

El revés de Netflix després del canvi amb els comptes compartits: fuga de clients

Netflix es deixa pel camí un milió de subscriptors

Netflix sap que la seva crisi és considerable i segons un estudi de Kantar Media han estat més d'un milió de subscriptors els que han donat l'esquena a la plataforma. I tot després que aquesta posés límit als comptes compartits entre els usuaris fora de casa.

Netflix sap que aquest grup d'adeptes, que no han vist amb bons ulls aquest gir tan dràstic, ha fet que tot hagi canviat per malament. Kantar assegura que dues terceres parts d'aquest milió de persones que han marxat de Netflix al nostre país estaven fent servir una contrasenya aliena.

I actualment ja no ho poden fer. Com a contrapunt a aquesta mala notícia, cal destacar que les sèries 'La chica de nieve' o 'Entrevías' han tingut un gran èxit, sent de les més vistes al món.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Netflix tremola després de la fuga de clients a Espanya

Però la veritat és que l'enuig dels adeptes de Netflix ha fet que perdin moltíssims seguidors per aquesta política tan polèmica de la companyia. Amb aquesta mesura buscava augmentar els ingressos després de provar-ho l'any passat a diversos països llatinoamericans i implantat a Espanya, Portugal, Canadà i Nova Zelanda des de fa un parell de mesos.

Netflix
Netflix viu una gran crisi a Espanya | GETTY IMAGES

I sembla que els Estats Units també imitaran aquest model. En concret serà a principis de l'estiu quan els usuaris de la plataforma tampoc podran compartir els seus comptes, i és una cosa que Netflix tem per la baixada de subscriptors que hi poden patir.

Tot i això, a Netflix volen mantenir la calma i asseguren que molts dels usuaris que s'han donat de baixa, tornaran pels seus furs i tornaran a caure a les seves xarxes.

Netflix 'tanca l'aixeta' dels comptes compartits i ho acaba pagant

Creuen que tornaran, sigui per fer-ho com a titulars d'un nou compte o bé afegint-los a un ja creat. Tot i els números tan paupèrrims al nostre país, a nivell global, Netflix compta amb 232 milions d'usuaris. Tot i que és cert que molts encara no han rebut aquest revés per part de la companyia audiovisual.

Foto d'una televisió amb una plataforma d'streaming.
Netflix ha perdut un milió d'usuaris en poc temps | Canva

Tanmateix, val a dir que aquesta mesura es va implantar al mes de febrer del 2023 al nostre país. Fins aquella data, el que feia el subscriptor mitjà a Espanya era contractar un pla i compartir ús i contrasenya amb altres familiars o amics.

I encara que des d'un principi a Netflix no li semblava malament aquesta idea, s'ho han pensat molt fins a donar aquest canvi que no ha agradat gens als seus usuaris.

Actualment, cada client contractava la llar principal i bloquejava les que es connecten des d'altres llars. Com a solució, Netflix afegia als seus comptes per pagar un extra de sis euros més al mes de quota.

Netflix, superat per Prime Video en els darrers temps

Pel que fa al perfil d'aquells que s'han donat de baixa de la plataforma, no n'hi ha un de concret i pot afectar qualsevol tipus de condició i d'edat. Així les coses, en els darrers temps, Netflix ha intentat presentar més productes com la tercera temporada de 'The Witcher'.

Una sèrie que s'emetrà en dues parts amb només un mes de diferència. Per tant, la primera sortirà a la plataforma a finals de juny i la segona a finals de juliol. Però, tot i això, la veritat és que les males notícies segueixen arribant a Netflix.

Fora de l'estudi realitzat per Kantar, el baròmetre OTT de Geca, ha manifestat que Prime Video va ser la plataforma amb més usuaris al març a Espanya. Amb tot, aquesta ha augmentat fins a un 34% els seus subscriptors, majoritàriament, gràcies a l'estrena fa uns mesos de la sèrie 'El señor de los anillos: los anillos de poder'.