El conseller de Treball i Afers Socials, Chakir el Homrani, en un míting a Torredembarra.

La Revolta dels Autònoms anima a connectar-se a un 'zoom' d'ERC per demanar explicacions a El Homrani

El col·lectiu anima a intervenir en el zoom de presentació del llibre d'Oriol Junqueras i Marta Rovira

'La Revolta dels Autònoms' planteja una nova acció per aquest mateix vespre de dimecres, dia 18 de novembre. El col·lectiu de treballadors per compte propi planteja demanar explicacions directament al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, pel caos en els ajuts per a autònoms que la Generalitat va atorgar els passats 9 i 10 de novembre. La dotació pressupostària de les ajudes era molt minsa: 20 milions d'euros que es repartien, a raó de 2.000 euros, només per als 10.000 primer autònoms que sol·licitessin la subvenció.

I és que el repartiment era precisament aquest: s'enduien l'ajut els 10.000 primers en presentar la petició, deixant fora tota la resta, independentment d'altres criteris i descartant, doncs, l'equitat en el repartiment de les subvencions. A més, es van atorgar a través d'un web que va presentar problemes des del primer minut: el seu funcionament va fallar tant el primer com el segon dia per demanar les ajudes.

Connectar-se massivament a un 'zoom' amb la presència de Chakir El Homrani

El col·lectiu 'La Revolta dels Autònoms', sorgit de la indignació d'aquells dies, ha proposat aquest dimecres al migdia una nova acció per aconseguir les responsabilitats que s'exigeixen al conseller El Homrani. «Apuntem-nos massivament per demanar explicacions a Chakir El Homrani en una xerrada telemàtica», demanen en un comunicat, on expliquen que el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies participarà a les set de la tarda en un acte via 'zoom' per presentar el llibre 'Tornarem a vèncer', escrit per Oriol Junqueras i Marta Rovira, president i secretària general d'ERC.

«Atesa la manca de disposició del conseller per comparèixer públicament i assumir responsabilitats per la 'Loteria dels autònoms', un dels adherits ha proposat que ens hi inscrivim massivament», expliquen des de la Revolta dels Autònoms, que detallen que «l'objectiu és aprofitar la presentació per demanar-li les explicacions que no s'ha dignat a donar públicament». «Com més siguem més pressió farem perquè el conseller acabi donant explicacions en públic sobre l'escàndol dels ajuts als autònoms», han dit en el text. Caldrà veure, doncs, si finalment es fan preguntes sobre la qüestió a El Homrani i què respon el conseller.