Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'unes monedes

La Revolta dels Autònoms: Un moviment per protestar contra el polèmic sistema d'ajuts del Govern

El manifest exigeix cinc punts a l'Executiu català, el primer dels quals és la dimissió d'El Homrani i Puigneró
Imatge d'arxiu d'unes monedes
Aquest dimarts s'ha donat a conèixer el moviment la Revolta dels Autònoms, amb la publicació d'un manifest. | Pixabay

Nou maldecap pel Govern en el marc de la polèmica pels problemes tècnics que durant dos dies han afectat la pàgina web per demanar els ajuts als autònoms, amb l'aparició d'un moviment de protestat que s'ha batejat amb el nom de la Revolta dels Autònoms. Aquesta iniciativa —de moment anònima— ha iniciat un procés de recollida de signatures en suport d'un manifest, que demana les dimissions dels consellers de Treball, Chakir el Homrani, i Polítiques Digitals, Jordi Puigneró.

El manifest de la Revolta dels Autònoms fa responsables als dos consellers del sistema informàtic i d'adjudicació dels ajuts «en una mostra més de la incompetència del Govern i símptoma del seu desconeixement i manca de respecte envers els autònoms». Fonts properes als promotors del manifest, consultades pel digital 'El Món', han assegurat que, ara com ara, prefereixen «no posar cares» al moviment, assegurant que en funció de l'impacte decidiran si emprenen alguna altra acció.

Durant les primeres hores, el manifest —que ha obert un canal de Telegram que ja té més d'un miler de subscriptors— ha rebut nombroses adhesions, sent una de les més destacades la del filòsof i periodista Jordi Graupera.

Un manifest amb cinc demandes al Govern

En aquest sentit, el manifest assegura que «el sistema d'ajuts de la Generalitat als autònoms perjudicats per la pandèmia, que oferia 2.000 euros als primers 10.000 a sol·licitar-los, és injust, degradant i no soluciona els problemes». Així mateix, el text lamenta que es fa competir els autònoms «en una mena d'humiliant cursa de gossos llebrers orquestrada amb diners públics amb l'únic objectiu per part del Govern de fer-se propaganda», alhora que recorda que «en qualsevol país desenvolupat els autònoms són millor tractats».

El moviment la Revolta dels Autònoms exigeix al Govern cinc punts, el primer dels quals és la «dimissió immediata dels dos consellers involucrats, Chakir El Homrani i Jordi Puigneró», mentre que en aquest àmbit polític també demanen que es posi punt final «a les baralles infantils en nom nostre als partits del govern per espolsar-se les responsabilitats, per exemple, en l'Estat».

El tercer punt del manifest demana un canvi de criteris en la distribució dels ajuts, posant èmfasi «en la necessitat i no en criteris propis de la llei de la selva», mentre que el quart exigeix «l’augment de recursos destinats a aquests ajuts». Per últim, volen una simplificació en el procés de justificació dels ajuts perquè «l'administració té les nostres dades sense necessitat que les tornem a facilitar, i sempre es pot demanar documentació addicional a posteriori», una mesura que ja s'ha fet a Alemanya o els Estats Units, asseguren.