Joan Laporta roda de premsa Kun Aguero

Laporta confia en un jugador, però no continuarà al Barça

Laporta es veu forçat a fer una nova purga a Can Barça

Des que Joan Laporta va arribar a l'estiu, no ha parat de fer canvis. Uns han estat del gust dels aficionats i altres no. El cas més clar és el de la marxa de Leo Messi.

La maquinària de Laporta, però, no s'atura i ara es veu forçat a fer més canvis. I en aquest cas, el darrer canvi és dels que aixecarà polseguera, ja que ni el jugador ni el president volen que surti del Barça.

Primer s'ha d'ocupar d'un capità

Laporta ha fet tot el que ha pogut per incorporar nous jugadors de cara al mercat d'hivern. Han pogut fer fora futbolistes com Coutinho que no aportaven res a Xavi i també han renovat a Umtiti. La renovació, tot i ser polèmica, ha permès el fixatge d'Aubameyang.

Els malabars que ha fet Laporta han estat inhumans. Gràcies a aquests esforços han passat desapercebudes algunes operacions pendents.

En primer lloc, s'hauria d'haver tancat la renovació de Sergi Roberto. És un dels capitans del Barça i, com està lesionat, sembla que no forma part del primer equip. Doncs hi és i cobra més de nou milions d'euros.

Cap integrant del Barça li diria res del seu sou. El problema està en el fet que tots els capitans s'han abaixat el salari i ell és l'únic que no ho ha fet.

La situació de Sergi Roberto s'ha de solucionar aviat. Acaba contracte el 2022 i, si no renovés, marxaria lliure.

Aquest no és l'únic punt a la plantilla del Barça. Un dels jugadors que té la confiança del president té una situació complicada dins del club.

Farà fora a un jugador de La Masia

El jugador de La Masia, Riqui Puig, ha de marxar del club. Xavi prefereix a molts jugadors del mig del camp abans que al nou número 6.

Riqui Puig entrenant
Entrenant ho dona tot i no és suficient | FC Barcelona

Pedri, Gavi, Nico i Frenkie de Jong són eleccions que van per davant de Riqui Puig. No ha entrat a la rotació de migcampistes i només juga minuts quan és estrictament necessari. Amb la recuperació de Pedri no ha aconseguit jugar més.

Fa tres anys va obtenir una fitxa del primer equip gràcies a una pretemporada excel·lent. Ara no ha aconseguit convèncer a cap entrenador del Barça i necessita un canvi d'aires. Tant per al club, que guanyaria una fitxa, com per al creixement de Riqui Puig.

El de Matadepera ha rebut ofertes de clubs de Primera Divisió com el Celta de Vigo. Lloc on seria un jugador de rotació, però en cada partit gaudiria de minuts. Ideal per créixer i fer un salt.

Amb una cessió a un altre equip, rebria un altre estil d'entrenament alhora que experiència. És un consell que va donar-li Ronald Koeman, però que Riqui no va voler acceptar. Va quedar-se al Barça i encara amb Xavi segueix sense una oportunitat.

Els minuts que ha jugat aquesta temporada no han estat dolents. S'aprecia la inexperiència al seu joc, però demostra la bona associació que té i difícilment perd la possessió. L'única característica que el condemna és la precipitació.