YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Risquet, el nou amic dels nens i nenes de Catalunya

Aquest simpàtic dibuix animat pretén conscienciar els nens sobre els diferents perills que es poden trobar i la manera de combatre’ls

Imatge del Risquet
Imatge del Risquet | Generalitat de Catalunya

El Risquet, la mascota de Protecció Civil que està dirigida als nens i nenes, apareix de tant en tant a la xarxa per donar algun consell que altre sobre la seguretat dels més petits en diversos àmbits.

Durant el dia d’ahir, per exemple, des del compte de Twitter oficial del gestor d’emergències català es va compartir una instantània on apareix un Risquet de color verd que recorda la importància de mantenir els nens lluny d’endolls i aparells elèctrics.

En Risquet ajuda els més petits a protegir-se

Així les coses, aquest personatge de forma abstracta apareix dibuixat al costat d’un endoll, i la publicació va acompanyada del següent text: «Ensenya als teus menuts i menudes a protegir-se amb en Risquet: No fiqueu mai objectes metàl·lics (tisores, clips, agulles...) als forats d’un endoll. No feu servir aparells elèctrics si estan mullats o si aneu descalços».

D’aquesta manera, Protecció Civil busca que el públic infantil aprengui a protegir-se i sàpiga com actuar quan es trobi davant de segons quines situacions. El fet que qui ho expliqui sigui un dibuix animat, a més, crida de manera més notòria l’atenció dels més petits i facilita el procés de memoritzar la lliçó que l’administració pretén que facin els petits.  

La Generalitat compta amb una gran varietat de recursos

Però aquest no és el primer cop que aquest simpàtic dibuix intenta ajudar els nens i nenes. De fet, el Risquet ja ha aparegut altres vegades per informar sobre les actuacions que s’han de dur a terme quan fa massa fred o una calor excessiva; quan ens trobem a llocs amb moltes aglomeracions de gent; en casos d’emergències excepcionals com accidents químics, inundacions o, fins i tot, terratrèmols... En definitiva, que el Risquet sempre està preparat per fer front a totes les adversitats!

Per acabar, cal saber que Twitter no és l’únic lloc on apareix la cada vegada més famosa mascota de Protecció Civil. I és que el Departament d’Interior de la Generalitat ha creat una gran quantitat de recursos dirigits als més menuts que encara són de major utilitat. Així doncs, a la web oficial d’Interior hi apareixen una gran varietat de recursos per a pintar, així com passatemps, retallables, multitud de jocs i altres recursos similars, augmentant exponencialment les opcions dels nens i nenes d’aprendre a la vegada que s’ho passen d’allò més bé. 


Comentaris

envia el comentari