Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Roben una guitarra d'un nínxol del Cementiri de Tarragona

La família va adonar-se dels fets la setmana passada i assegura que tenia «molt valor sentimental»
La guitarra va ser sostreta d'un nínxol del Cementiri de Tarragona.
La guitarra va ser sostreta d'un nínxol del Cementiri de Tarragona. | Google Maps

 

Una guitarra ha estat sostreta d'un nínxol del Cementiri de Tarragona. Els fets van tenir lloc, previsiblement,  la setmana passada, quan la dona del difunt, que va morir l'any 2002, va acostar-se a visitar la tomba i va adonar-se que no hi era. L'instrument, fet a mà, tenia «molt valor sentimental». Era d'acer inoxidable i tenia una funció decorativa, però «simbolitzava el seu amor per la música». Ara, la família intenta trobar la guitarra en tendes de segona mà per si el lladre intenta vendre-la. 

Verónica Oya és la filla de l'home que va construir la guitarra. A través de les xarxes socials, ha donat a conèixer la situació que està vivint. Intenta trobar la guitarra que li han robat de la tomba del seu pare. El seu missatge, a hores d'ara, ja acumula més de 2.600 comparticions, però no ha tingut sort. La guitarra no ha aparegut. 

Desapareix la guitarra del nínxol

Arriba Tots Sants. Són dies en els que moltes persones decideixen visitar els seus difunts i, per tant, desplaçar-se fins als cementiris. Aquests espais s'omplen de flors per recordar els que ja no hi són. És en aquest context on la família de Verónica Oya ha descobert que havien sostret del nínxol del seu pare la guitarra que ell mateix havia construït

«La meva mare va anar al cementiri aquesta setmana i va descobrir que la guitarra havia desaparegut», explicava a TarragonaDigital  Oya, veïna del barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau. El pany del nínxol no estava forçat ni tenia el vidre trencat. Per tant, creuen que «ha estat algú que tenia clau del nostre nínxol». De fet, la mare de la Verónica ha pogut comprovar que amb la mateixa clau pot obrir el nínxol d'altres familiars i fins i tot el d'amics seus. 

La guitarra tenia un «gran valor sentimental»

El pare d'Oya va morir l'any 2002. Des d'aleshores, la guitarra d'acer inoxidable es trobava a l'interior del nínxol. Es tractava d'un objecte amb funció decorativa, que el seu pare havia construït per l'«amor que li tenia a la música». Era guitarrista i participava de manera activa en la Asociación Cultural Andaluza de Tarragona

«Volem trobar-la perquè té moltíssim valor sentimental», explicava la filla del difunt. Encara no han presentat denúncia a la Guàrdia Urbana ni als Mossos d'Esquadra perquè, segons la mare d'Oya, «els robatoris al Cementiri són constants i no en farem res». Segons explicava, són moltes les persones que troben a faltar flors, joies o altres objectes dels nínxols.