IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La justícia brasilera embarga a Ronaldinho i li retira el passaport

L’exjugador del Barça ha estat condemnat a pagar dos milions d’euros juntament amb el seu germà

Ronaldinho, completament arruïnat, ha estat embargat i li han retirat el passaport
Ronaldinho, completament arruïnat, ha estat embargat i li han retirat el passaport | Instagram (@ronaldinhooficial)

Ronaldinho està travessant per un dels seus pitjors moments. La decadència de l'exjugador del Barça sembla no tenir fre i ara s'ha vist involucrat en problemes legals al seu país. Segons informa el portal brasiler UOL, la Fiscalia del Brasil ha decidit embargar-li els comptes i retirar-li el passaport perquè no pugui marxar del país.

L'actual ambaixador blaugrana i el seu germà, Roberto de Assis, van ser condemnats l'any 2015 a pagar dos milions d'euros per causar danys mediambientals en construir una plataforma pesquera en una zona de preservació ambiental de Porto Alegre. La sorpresa, però, ha estat quan han investigat els comptes de Ronaldinho i han vist que només tenia 24,6 reals, l'equivalent a sis euros.

Ronaldinho, embargat i sense passaport per una construcció il·legal

Conjuntament amb el seu germà, l'exjugador del Barça va comprar uns terrenys propietat d'un club de tenis i va construir-hi un moll per atracar vaixells, canalitzar més de cent metres d'un riu, fabricar dos ponts i asfaltar una riba del llac. Tot això sense tenir els permisos necessaris per fer les obres i sense haver realitzat estudis d'impacte mediambiental.

Per aquest motiu va ser condemnat a pagar dos milions d'euros, però davant la impossibilitat de pagar-los, la Fiscalia del Brasil ha decidit embargar-lo i retirar-li el passaport. Un greu contratemps, ja que la seva principal font d'ingressos es troba precisament en els actes publicitaris que fa arreu del món.

La decadència de Ronaldinho sembla no tenir fre
La decadència de Ronaldinho sembla no tenir fre | Cedida

Ronaldinho es queda completament arruïnat

Després de la seva retirada oficial el passat mes de gener, Ronaldinho es guanya la vida fent d'ambaixador del Barça pel món i fent diferents actes publicitaris en diferents països. Sense anar més lluny, a finals d'octubre va visitar la Xina i la setmana passada va participar en un acte de Nike al Japó. El pròxim 17 de novembre tenia previst jugar un partit amistós a Alemanya, cosa que no podrà fer si abans no regularitza la seva situació.

Segons UOL, l'advocat de Ronaldinho, Sérgio Felício Queiroz, assegura que la retirada del passaport ha estat «una mesura arbitrària» i, per això, recorreran a la justícia perquè consideren que és una vulneració del dret al lliure desplaçament de les persones. Una nova polèmica per a l'exjugador del Barça, que recentment ja s'havia situat a l'ull de l'huracà en posicionar-se a favor del candidat d'ultradreta Jair Bolsonario.


Comentaris

envia el comentari