Junqueras i Rufián

Rufián respon amb contundència el polèmic tuit de Ponsatí

'De Madrid al cielo', va piular l'ex consellera d'Ensenyament en referència als morts per coronavirus a la capital espanyola

'De Madrid al cielo' és una de les expressions més castisses sobre l'orgull dels madrilenys sobre la seva ciutat. A més, però, la frase ha estat al centre de la polèmica per culpa de qui va ser  consellera d'Ensenyament  de la Generalitat de Catalunya i és actualment eurodiputada de JxCat, Clara Ponsatí, que la va fer servir aquest diumenge a la tarda per comentar, a través de Twitter, una notícia sobre l'elevada incidència de la pandèmia del coronavirus a la capital espanyola.

La frase, doncs, anava enfocada a les morts que hi ha hagut a la Comunitat de Madrid  a causa del virus, i va ser retuitejada pel també eurodiputat i ex president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. Durant la tarda, centenars d'usuaris a Twitter, també independentistes, van recriminar l'expressió a  Ponsatí que, hores més tard, va esborrar la piulada.

Una aplaudida resposta de Gabriel Rufián

D'entre totes les respostes, una va cridar l'atenció de molts usuaris. Va arribar des del compte de Twitter del portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, a qui sense esmentar Ponsatí, se li va entendre tot:

Rufián va apel·lar a la frase pronunciada pel  president Companys el mes de març de 1937: «Madrileños, Cataluña os ama». Així, va marcar distàncies amb la criticada piulada de l'ex consellera Ponsatí, que també va rebre respostes contundents per part d'altres usuaris. Una de les que més va cridar l'atenció va ser la de la periodista i presentadora de televisió, Ana Rosa Quintana:

En definitiva, doncs, una nova polèmica procedent de l'independentisme enmig de la crisi del coronavirus, que sembla no tenir aturador malgrat les contundents mesures dictades aquest cap de setmana.