Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
ruta-trepat

La Ruta del Trepat, un nou projecte turístic per potenciar l’enoturisme a la Conca de Barberà

El projecte ha estat desenvolupat pel servei de turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà conjuntament amb la DO Conca de Barberà

ruta-trepat
La ruta incorpora, com a eix vertebrador, el trepat i cellers que elaboren aquesta varietat | Cedida

 

El servei de turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, conjuntament amb la DO Conca de Barberà, ha creat un nou producte enoturístic: la Ruta del Trepat.  És una ruta turística que incorpora, com a eix vertebrador, el trepat i cellers que elaboren amb aquesta varietat de raïm, autòctona de la Conca de Barberà.

Per definir el projecte s’ha entès l’enoturisme com una experiència de visitar les vinyes, conèixer cellers, assistir a festivals i a demostracions vinícoles en les quals el tast del vi i l’experiència dels atributs d’aquest són els principals motius per als visitants. La Conca de Barberà té molt d’això i, com a singularitat principal, el fet de tenir un vi que els visitants només podran tastar en aquest territori.

Per crear aquesta ruta s’han tingut en compte tres línies bàsiques: la singularitat, mitjançant la promoció d'un recurs que només té la Conca de Barberà; el treball i coordinació amb els agents del sector privat implicats, conjuntament amb la DO Conca, cellers, agrobotigues, etc, i la selecció de propostes realment turístiques, com que els cellers tinguin definides unes activitats adaptades al turista i les duguin a terme de forma estructurada.

Per la seva banda, els cellers que formen part de la Ruta han de complir aquests tres criteris: formar part de la DO Conca de Barberà, elaborar vins amb Trepat i oferir un mínim d’una proposta turística estructurada dins el seu celler. Fins al moment, formen part de la ruta el Celler Agrícola de Barberà de la Conca, el Celler Clos Montblanc (Barberà de la Conca), el Celler Carles Andreu (Pira), el Celler Mas Foraster (Montblanc), el Celler Rendé-Masdéu (l’Espluga de Francolí), el Celler modernista de Sarral, el Vins de Pedra (Montblanc), el Celler Sanstravé (Solivella), el Costador Terroirs Mediterranis (Barberà de la Conca) o Gèrida Viticultors. 

Per Sant Jordi, vi de la DO Conca de Barberà

setmana-medieval-montblanc
La plaça de Santa Maria acull el Mercat de Vins i Caves | Cedida

 

En la línia, un any més, torna el Mercat de Vins i Caves, la gran festa del vi DO Conca de Barberà a la plaça de Santa Maria de Montblanc. Durant la Setmana Medieval de Montblanc el Mercat de vins i caves de la DO Conca de Barberà es durà a terme amb una quinzena de cellers, que seran presents en diferents parades per poder tastar els seus productes i poder assessorar els visitants sobre les varietats i l'elaboració dels vins de la DO Conca de Barberà. Així, el mercat estarà obert el dissabte 27 d'abril d'11.00 h a 21.00 h, el diumenge 28 d'abril d'11.00 h a 16.00 h, el dissabte 4 de maig d'11.00 h a 21.00 h i el diumenge 5 de maig d'11.00 h a 16.00 h.