Una candidata de C's sobre Companys: «El van assassinar perquè va eliminar un Estat constitucional»

Ho ha dit a la tertulia del programa 'Verdad o Mentira', de Teiba FM

Ruth Pérez, Ciutadans
Imatge de Ruth Pérez, candidata de Cs al Senat | Cs Cantabria

Ruth Pérez, candidata de Ciutadans al Senat per Cantàbria, ha declarat a ‘Verdad o Mentira’, una tertúlia radiofònica de Teiba FM que: «Si a Companys el van assassinar va ser perquè va eliminar un Estat constitucional».

Aquestes van ser les paraules que Pérez va dir el dia en què es complien 79 anys de l’afusellament de l’expresident de la Generalitat, quan va ser entregat pels nazis al govern franquista.

Les declaracions de Pérez

A la tertúlia, a més, també es va parlar de la sentència als líders independentistes d’aquest dilluns: «Jo crec que el més greu de tot és que intentin treure rèdit electoral de ser les víctimes d’un Estat injust», va dir Pérez, afegint que no acaba de saber si li fan «gràcia» o «por» les declaracions «que fan quan aquest matí parlaven de Companys».

«Jo estic perplexa amb això perquè utilitzen la història d’una manera que ni ells mateixos la coneixen, perquè si a Companys el van assassinar va ser perquè el que va fer va ser eliminar un Estat constitucional que hi havia en aquell moment», afirmava.

L’exlíder d’ERC, Lluís Companys, va proclamar l’Estat català durant la II república espanyola. Per aquest motiu va ser condemnat pel delicte de rebel·lió pel Tribunal de Garanties Constitucionals l’any 1935.

No obstant això, va ser amnistiat pel Front Popular, i no va ser fins al 1940, any i mig després que el franquisme guanyés la guerra, quan va ser torturat i afusellat pel règim després d’haver estat fet pres per l’exèrcit nazi a França, país al qual s’havia exiliat després de la sublevació militar de l’any 1936.

També et pot interessar...


Comentaris
Felipe
No sabéis hacer nada más que escupir veneno por vuestra puta boca
Jorxi
Quin nivell cultural més baix que te... S'inventa la història. No és deu enterrat que Espanya va tindre una guerra civil provocada per els colpistes a un govern esculli per el poble. Un cop d'estat promogut per la dreta, i alguns militars dirigit per FRANCO.
Carol
Por Dios y esos son los políticos que nos quieren gobernar, que no saben nada de la historia XD

envia el comentari