Aeroport de Girona

Ryanair amenaça de tancar la base a l'aeroport de Girona

Els sindicats informen que la companyia tindria la intenció de tancar també les bases de les Palmes de Gran Canària i Tenerife Sud
Ryanair tindria la intenció de tancar les bases de l'aeroport de les Palmes de Gran Canària, Tenerife Sud i Girona | Cedida

La polèmica rodeja de nou Ryanair. La companyia ha amenaçat a la Unió Sindical Obrera (USO) i el Sindicat Independent de Tripulants de Cabina de Passatges de Línia Aèria (SITCPLA) de tancar la base de Girona, segons han desvelat els mateixos sindicats.

El motiu que al·lega la companya és, tal com informa ‘El Periódico’, la demora en la recepció dels 30 avions Boeing 737 Max que l’aerolínia irlandesa esperava rebre a l’estiu de 2020. Els models es van haver de quedar a terra per ser revisats arran de la caiguda de dos models idèntics fa uns mesos amb el resultat de més de 300 víctimes mortals i la data del seu retorn és «incerta». Cal sumar també, com a motiu del tancament, la pujada en els costos i la baixada en les tarifes, que està suposant un mal moment econòmic per l’aerolínia.

Aquest mateix dimecres, els representants dels treballadors, els sindicats USO i SITCPLA, s’han reunit amb l'empresa, convocats pel Servei d’Intermediació i Arbitratge (SIMA), per intentar «desbloquejar» la situació actual. Posteriorment, Ryanair ha fet públic als seus treballadors la intenció de tancar diverses bases. Concretament, l'empresa deixarà de volar a les Palmes de Gran Canàra i Tenerife Sud a partir del dia 8 de gener.

Pel que fa a la base de Girona, la data de tancament encara està per determinar.  Fonts sindicals han afirmat que l'empresa s'ha limitat a afirmar que la base gironina «està en risc». Les mateixes fonts han explicat que les amenaces de tancament coincideixen amb les bases on hi ha més representació sindical.

El director de recursos humans de Ryanair, Darrel Hughes, visitarà aquest dijous les Illes Canària per parlar amb la plantilla, segons informen els sindicats. A més, s’ha confirmat que hi haurà acomiadaments, però no quants, tot i que segons els sindicats, afectarien les persones amb més antiguitat. .  Com a resposta a aquesta «amenaça» i per «protestar contra el comportament abusiu» de la línia aèria, els representants dels tripulants han anunciat noves jornades de vaga pel setembre.

Aeroport Girona
L'aerolínia irlandesa és una de les més importants de l'aeroport de Girona | Cedida

La història de la base de Ryanair a Girona

La companyia irlandesa té base a Girona des de l’any 2004, quan va començar a convertir-se en una de les aerolínies més important en aquell aeroport. L’any passat va transportar més d’un milió de passatgers, el que suposa el 71,3% del total de viatgers de les instal·lacions gironines.

Tot i això, cal remarcar que no és la primera vegada que Ryanair amenaça amb retallades en els aeroports. Caldrà esperar per saber si aquest cop les bases afectades seran tancades de manera definitiva.

També et pot interessar...