Ryanair rebia 3,5 milions d'euros de la Generalitat per operar a l'aeroport de Girona

L'aerolínia abandonarà la base gironina a partir del 8 de gener
Ryanair rebia 3,5 milions d'euros de la Generalitat per operar a l'aeroport de Girona | Cedida.

 

Després de l'anunci d'abandonament de la base de Girona per part de l'aerolínia Ryanair, la Generalitat de Catalunya ha confirmat l'import anual que rebia la companyia irlandesa com a incentiu per tal d'operar en aquest aeroport: un total de 3,5 milions d'euros anuals.

 

Segons ha avançat a 'El País' Isidre Gavín, secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, l'import forma part del conveni entre Ryanair i l'Associació per a la Promoció i el Desenvolupament de les Comarques Gironines (AGI); un acord que es renova el mes de març de cada any i que fins ara havia estat la garantia per mantenir l'operadora a la capital gironina.

 

En aquest context, el mateix Gavín declarava a TV3 que l'anunci d'abandonament de la base a Girona podia formar part d'una estratègia per tal de millorar el conveni i rebre un es millors condicions econòmiques: «Aquestes empreses busquen constantment aquestes situacions per trobar recolzaments i aportacions econòmiques més favorables. Aquesta és la història d'aquesta companyia. No descobreixo res».

 

164 treballadors a punt de ser acomiadats

El tancament de la base de Ryanair a Girona suposarà l'acomiadament anunciat de 164 persones; uns treballadors que segons ha explicat el sindicat USO, la companyia irlandesa es nega a reubicar en d'altres aeroports.

 

Ryanair va notificar als treballadors el tancament i l'imminent acomiadament en plena negociació dels serveis mínims de les vagues convocades, un fet que ha encès els ànims dels treballadors cap a la companyia, i que podria intensificar les jornades de protesta els pròxims dies. Juntament amb la l'aeroport de Girona, també tancaran les bases de l'aerolínia als aeroports de Las Palmas, Tenerife Sud i Lanzarote, arribant a acomiadar un total de 512 treballadors.

 

En aquesta situació, la UGT ha retret a la Generalitat no haver buscar una alternativa que salvés la situació i evités que l'aeroport gironí pugui acabar com «un edifici buit de contingut». Unes acusacions a les que Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat, ha respòs demanant que no s'assenyali a la Generalitat com a responsable de la situació.

 

També et pot interessar...