Imatge d'arxiu d'un avió de Ryanair

Ryanair restableix cent rutes a Catalunya com a part del calendari d'estiu del 2020

Segons la companyia, Espanya és una de les destinacions de vacances més buscades pels turistes europeus | La decisió de la companya aèria és el primer pas per a la reactivació del turisme a la geografia catalana

La companyia aèria de baix cost Ryanair  ha anunciat que restableix cent rutes amb sortida o arribada a Catalunya  com a part del calendari d'estiu del 2020 després de l'aturada per la pandèmia de la Covid-19. Les connexions nacionals estaran disponibles a partir del 21 de juny, mentre que els vols amb destinacions europees estan previstos a partir de l'1 de juliol, quan Espanya té previst reobrir les fronteres amb Europa. 52 de les rutes de l'aerolínia irlandesa tindran sortida o arribada a Barcelona, 36 a Girona  i 12 a Reus.

L'empresa addueix que les dades de tràfic del seu web indiquen que Espanya és una de les destinacions de vacances més buscades pels turistes europeus. La directora de comunicació de Ryanair per a Espanya i Portugal, Susana Brito, ha celebrat poder «contribuir a la recuperació econòmica regional».

Més de mig miler de rutes a l'Estat espanyol

Ryanair ha posat a la venda bitllets per a 550 rutes amb sortida o arribada a l'Estat espanyol. La companyia aèria de baix cost opera en 26 aeroports espanyols i espera portar «milions de turistes» que «ajudaran a impulsar» les economies regionals de l'Estat, ha afirmat Susana Brito en un comunicat.

Per celebrar l'aixecament de les restriccions de viatge, Ryanair ha llançat una venda de seients amb tarifes des de 9,99 euros el trajecte, per viatjar al juliol i agost de 2020. La línia aèria irlandesa assegura que la represa de les operacions és una oportunitat per a aquells clients que van veure cancel·lats els vols de primavera a causa de les restriccions de viatge a conseqüència de la Covid-19, perquè puguin aprofitar-los per a les vacances.