Diverses persones amb mascareta passegen pels carrers de Viveiro, a Lugo

Sabadell activa un dispositiu especial davant el risc «molt elevat» de rebrot al sud de la ciutat

Entre el 18 i el 26 de juliol s'han detectat 31 casos de coronavirus en una zona de la població

L'Ajuntament de Sabadell ha activat un dispositiu especial davant el risc «molt elevat» de rebrot al sud de la ciutat. El consistori penjarà avisos a les comunitats de veïns recordant les mesures d'higiene i seguretat, intensificarà les accions informatives i instal·larà un punt Covid-19 fix en el mercat setmanal. La Policia Municipal també incrementarà les tasques de control.

Tot plegat després que entre el 18 i el 26 de juliol s'hagin registrat 31 casos positius de coronavirus en aquesta zona. L'Ajuntament adverteix que aquests positius «no estan concentrats en punts concrets, sinó que estan dispersos per tota l'àrea bàsica de salut». A més, revela que tampoc se n'ha pogut identificar l'origen per fer-ne una correcta traçabilitat.

Les dades que ha donat a conèixer l'Ajuntament de Sabadell es desprenen de la feina de coordinació diària que aquest consistori duu a terme amb l'Institut Català de la Salut i el CatSalut El govern local també ha contactat amb les associacions de veïns i s'ha coordinat amb la Creu Roja per informar i controlar situacions irregulars com celebracions o 'botellons'.


En els propers dies es concentraran agents cívics a la zona per informar i reconduir actituds de risc com no dur la mascareta o fer reunions sense mantenir la distància. Paral·lelament, la Policia Municipal seguirà amb la seva activitat de control del compliment de l'ús obligatori de caretes protectores, control de les mesures a bars i terrasses, així com d'activitats no permeses a la via pública.

Catalunya registra 8 morts i 969 casos més de coronavirus en les últimes 24 hores

Catalunya ha registrat fins a aquest dimecres 93.361 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2 confirmats per prova diagnòstica (test ràpid o PCR), 969 més que en el recompte del dimarts, ha informat la Conselleria de Salut  de la Generalitat en un comunicat. El balanç diari de morts i afectats impulsat pel departament parteix de la informació de les funeràries, que declaren diàriament els casos de difunts amb coronavirus.

Les funeràries han registrat fins al moment 12.710 morts  a Catalunya per coronavirus, vuit més que en el balanç del dimarts: 6.969 en hospital o centre sociosanitari, 4.117 en residència, 807 en domicili, i la resta són casos no classificables per falta d'informació.

Del total de casos, 4.281 han estat hospitalitzats en estat greu  (actualment hi ha 89, un més que el dimarts) i s'han registrat 40.948 altes hospitalàries fins al moment. Quant a residències d'ancians, hi ha fins ara 15.660 persones que han donat positiu.

La ciutat de Barcelona ha registrat des de l'inici de la pandèmia fins ara 19.798 casos, 239 més que en el balanç del dimarts. I per la seva banda, la comarca del Segrià (Lleida) ha acumulat  5.217 positius, 61 més que en l'últim recompte.