Sabadell és la quarta millor ciutat de l'estat pel que fa als serveis públics

El transport públic és el servei millor valorat i el pitjor és la neteja viària, tot i que continua estant per sobre de la mitjana estatal

La plaça de Sabadell, en arxiu
La plaça de Sabadell, en arxiu | Don Piso / Twitter

Sabadell s’erigeix com la quarta ciutat millor valorada de l’estat espanyol gràcies al nivell que ofereix en els seus serveis públics municipals, segons un estudi realitzat per l'Observatori de Serveis Urbans, Osur. Des de l’any passat, el percentatge de satisfacció dels ciutadans de Sabadell amb el conjunt dels serveis públics municipals ha augmentat en un 11% fins a situar-se en el 76%, una xifra que es troba per sobre de la mitjana de l’estat.

 

Aquests resultats, així mateix, pertanyen al segon baròmetre que va ser impulsat per l’Osur i van ser obtinguts amb una enquesta realitzada per Ipsos, empresa d'investigació de mercats, als 30 municipis més poblats d’Espanya de 13 comunitats autònomes, amb un total de 5.137 persones entre 18 i 79 anys.

 

El transport públic, el millor servei de Sabadell

El servei millor valorat és el del transport públic, amb un 72% dels enquestats satisfets, i és el que va créixer més d’un any a l’altre, amb un increment del 18%. Els aspectes que més es consideren són la neteja dels vehicles i la seva comoditat. Tot i que el 40% de la població sabadellenca està insatisfeta amb la relació entre el preu i la qualitat dels seus bitllets.

 

El segon servei millor valorat és el del subministrament d’aigua amb un 68%, augmentant en dos punts la seva valoració; a continuació es troba la recollida d’escombraries i la cura dels parcs, jardins i espais públics, ambdós amb una acceptació del 63%.

 

 

La neteja viària, el pitjor servei del municipi

El servei pitjor valorat de la ciutat és, en darrer lloc, la neteja viària amb només un 59% de valoracions positives, tot i que continua sent una valoració molt per sobre de la mitjana espanyola que se situa en un 48% d'acceptació.

 

Els ciutadans de Sabadell opinen que els aspectes més molestos són la neteja deficient dels excrements d’animals, amb una insatisfacció del 61%, i la neteja de carrers i voreres, amb només un 31% d’opinions favorables.


Comentaris

envia el comentari