El Taulí de Sabadell introdueix gossos per fer teràpies amb infants autistes

Aquesta iniciativa ja ha començat una prova pilot amb infants que pateixen trastorn de l’espectre autista i pluridiscapacitats

Gossos de la raça Australian Cobberdog, utilitzats per les teràpies amb infants autistes
Gossos de la raça Australian Cobberdog, utilitzats per les teràpies amb infants autistes | CEDIDA

L’Hospital Parc Taulí de Sabadell ha iniciat una prova pilot per a poder incorporar l'ajut de gossos a la teràpia per infants amb trastorns autistes. La iniciativa, així, neix d’un acord entre el centre mèdic en qüestió i l’entitat Dogking, ja experimentada experiència en intervencions assistides amb gossos i en el procés de rehabilitació físic i psicològic dels pacients mitjançant la interacció amb animals.

La teràpia s’està introduint en diferents àrees de l’atenció sociosanitària i s'utilitzen, concretament, gossos de la raça Australian Cobberdog. Els primers beneficiats d’aquesta iniciativa, així mateix, han estat els infants del Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç (CDIAP). L’experiència s’ha valorat molt positivament, tant per part dels petits com dels familiars. 

Una experiència molt positiva

La coordinadora d’aquesta teràpia, Montserrat Torras, explica que s’estan portant a terme tres sessions terapèutiques setmanals, amb el suport de dues psicoterapeutes i una fisioterapeuta del CDIAP, a més de dos tècnics de l’entitat Docking.

La selecció dels participants per formar part de la primera prova d’aquesta iniciativa s’ha fet d’acord amb objectius terapèutics. Durant les sessions els tècnics de Docking treballen les capacitats de relacionar-se i comunicar-se dels pacients.

Els gossos tenen un mantell que no muda, no perden pèl i no produeixen caspa. D'aquesta forma no embruten ni distribueixen agents al·lergògens. Es tracta d'una raça originària d'Austràlia que és la primera concebuda per fer treballs de teràpia i assistència.

Conviure amb gats pot tenir beneficis per a la salut
Conviure amb gats pot tenir beneficis per a la salut | MUNDOGATOS.COM

 

L'efectivitat de les teràpies amb gats

La teràpia amb gats consisteix en un tractament tradicional dut a terme a través de l’ajuda de felins domèstics per lluitar contra els símptomes de l’ansietat, l’estrès i la falta d’ànim. Aquesta mena de teràpia que es fonamenta en la companyia dels gats pot contribuir, mitjançant les interaccions amistoses entre aquests animals i els humans, a un increment de la qualitat de la nostra vida en àmbit general i a una millora positiva de la salut, tant física com psicològica.

Un dels punts més avantatjosos d’aquesta mena de teràpia és, precisament, la senzillesa en què es basa: el seu eix vertebrador és la companyia que es fan l’animal i l’ésser humà, així com les interaccions que duen a terme.


Comentaris

envia el comentari