Banc Sabadell ven el 80% de Solvia per 241 MEUR

Holding Spain, del grup suec Intrum AB, és el nou principal accionista de la inmobiliària

Banc Sabadell es desfà de la major part de la seva empresa immobiliària | Arxiu

Banc Sabadell ha tancat la venda del 80% de Solvia a Holding Spain, del grup Intrum AB, per 241 milions d'euros un cop obtingudes les pertinents autoritzacions, segons ha informat aquest dimecres l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

L'operació es va anunciar a finals de l'any passat i quedava pendent el vistiplau de les autoritats. Els 241 milions d'euros es corresponen amb el valor de la totalitat del capital social de Solvia, de 300 milions d'euros, i es podria incrementar en un import màxim de 40 milions si es compleixen les condicions previstes relacionades amb l'evolució de determinades línies de negoci de Solvia, segons precisa l'entitat. L'operació ha generat una plusvàlua de 138 milions d'euros. 

Adquireixen una de les principals immobiliàries de l'Estat

A través de l'acord, Intrum ha adquirit el 80% mentre que el 20% restant el seguirà mantenint el Banc Sabadell.. Un cop concretada l'operació, el director general d'Intrum per a Ibèria i Llatinoamèrica, ha destacat que «hem ampliat el perímetre de la nostra relació comercial amb Banc Sabadell, aprofundint i enfortint la col·laboració entre ambdues companyies». «Solvia serà una contribució molt positiva a llarg termini per al nostre negoci a Espanya», ha afegit.

  

A la cartera de Solvia, hi ha hipoteques residencials, préstecs corporatius i per a petites i mitjanes empreses, immobles comercials, crèdits garantits i no garantits i carteres de béns immobles. En total, la companyia disposa de 700 treballadors.

'Prensa Ibèrica' compra el Grup Zeta  

Finalment s’ha tancat un acord per la compra del ‘Grupo Zeta’ i en la seva conseqüència, ‘El Periódico’. A partir d’ara el grup formarà part de ‘Prensa Ibèrica’ després d’una llarga negociació. Amb el contracte de compravenda firmat per les dues bandes, ‘El Periódico’, s’incorpora a una llarga llista de mitjans com el ‘Diari de Girona’, ‘Regio7’ i el setmanari ‘Empordà’, a Catalunya.

El Periódico
Diaris com 'El Periódico' o 'Sport' han canviat de mans | Cedida

 

Feia mesos que es negociava aquest traspàs, fruit dels deutes que acumulava ‘El Periódico’, que ascendien 100 milions d’euros, finalment rebaixats a 30 milions gràcies a una quitança de la banca liderada per CaixaBank. A més, aquesta negociació va estar a punt d’esvair-se degut a les exigències econòmiques del propietari de ‘Grupo Zeta’.


Comentaris

envia el comentari