La Sagrada Família ha rebut aquest dimecres, 24 de juliol, la llicència necessària per regularitzar les obres de l'emblemàtic monument. La tinenta d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, ha sigut l'encarregada de lliurar el permís, en un acte al Saló de la Ciutat del consistori. Així mateix, al capdavant de la Junta Constructora, Esteve Camps ha recollit la licitació.
Per obtenir la llicència, la Sagrada Família ha hagut d'aportar 4,5 milions d'euros a l'òrgan municipal, tal com va anunciar 'Catalunya Diari' anteriorment a través de les declaracions de Sanz. Cal recordar que, tot i que es tracta del permís d'obres més car de la història de la capital catalana, aquest va ser rebaixat per una bonificació del 65%, gràcies al caràcter d'entitat sense ànim de lucre de la mateixa fundació tenint en compte la distinció del temple com a lloc d'interès públic.
Aportaran 36 milions d'euros en un període de 10 anys
En paral·lel, el Patronat de la Sagrada Família es va comprometre a invertir un total de 36 milions d'euros en els pròxims 10 anys puntualitzant que aquests s'havien de compensar amb la freqüència de visites. Anualment, uns 4,5 milions de persones visiten el temple a l'interior.
Així mateix, la inversió multimilionària estarà destinada a ajudes al transport públic (22 MER), una millora d'accessos al metro a partir d'una entrada l'interior de la Sagrada Família des de l'L2 (7 MER), diverses intervencions en les urbanitzacions de l'entorn (4 MER) —els carrers de Provença, Marina, Sardenya i Mallorca, i finalment, una aportació de 3 milions d'euros pel manteniment del monument.
Preocupació dels veïns del barri
Ara bé, el desassossec encara prolifera en el veïnat de la Sagrada Família. Ja fa molt temps que en l'opinió del barri regna un sentiment d'indignació per la possible construcció de la façana de la Glòria, ja que aquesta provocaria nombroses expropiacions i enderrocaments dels edificis a tocar del monument.
Es tracta de gairebé 3.000 persones que podrien veure's afectades per aquestes obres que, per la seva banda, en conjunt i en defensa van assegurar que «no existeix cap projecte de Gaudí sobre l'escalinata».
Per al moment, tot i la materialització de les licitacions, cal esperar, ja que l'Ajuntament, presidit per Colau, va deixar ben clar que la qüestió de la construcció de la façana es debatria en una comissió específica amb presència de tots els implicats: el Patronat, el veïnat i les entitats de l'entorn.