Automobile BCN

El Saló de l’Automòbil de Barcelona tanca amb rècord de vendes i visitants

L’edició, que ha estat catalogada com a «històrica», ha conclòs després de rebre més de 800.000 assistents i amb una venda de vehicles 10% major a la de l’any anterior

L'Automobile Barcelona, el Saló Internacional de l'Automòbil organitzat per Fira de Barcelona, tanca portes aquest diumenge d'una «edició històrica», ha destacat el president del certamen, Enrique Lacalle, a l'hora de fer balanç. Segons l'organització, la fira, a la qual encara li queden les darreres hores, hauria superat els 800.000 visitants i s'haurien assolit un 10% més de vendes que en l'edició passada.

«És el saló més visitat a Europa i amb un ADN molt barceloní», ha volgut subratllar el president de l'Automobile Barcelona. Enguany el certamen, que va arrencar el passat dia 11, ha celebrat el centenari.

Una participació superior als 800.000 visitants

Lacalle ha posat de manifest que, malgrat que el certamen va arrencar un pèl més fluix de l'habitual, finalment «ha rebut més gent que mai». Com a grans trets distintius, el president ha posat l'èmfasi en l'increment de les marques —amb un total de 45, fet que significa un 50% més que l'any passat— i l'exposició celebrada amb motiu del centenari de la fira. Quan faltaven les darreres hores, des de l'organització apuntaven al fet que se superarien els 800.000 visitants.

El president de l'Automobile Barcelona també ha volgut subratllar el perfil d'aquesta edició, «amb molta gent jove», cosa que fa preveure un bon futur per al sector. En aquest sentit, ha recordat la importància que té l'automoció i com de ben segur els bons números del certamen tindran repercussió en les xifres de vendes de cotxes d'aquest mes de maig.

Una edició d’allò més especial amb motiu del centenari

Amb una superfície de 150.000 metres quadrats i la presència de fins a 45 marques, l'Automobile Barcelona ha estat durant nou dies un gran aparador internacional, on les principals firmes han presentat les seves novetats, amb fins a un total de 42 primícies. S'hi han pogut veure, a més, les principals novetats tecnològiques que estan transformant els vehicles.

D'aquesta edició també destaca la mostra celebrada amb motiu del centenari de la fira, on s'han pogut veure 26 vehicles del darrer segle, des d'un Ford T, emblema de producció en cadena, a un Rolls Royce Silver Ghost o l'Aston Martin DB5 de James Bond.

També et pot interessar...