IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Salut promet 100 milions d'euros per atendre les demandes dels metges

Entre altres mesures, el Govern s'ha compromès a contractar 201 nous professionals mèdics

Salut invertirà 100 milions d'euros per complir les demandes dels metges
Salut invertirà 100 milions d'euros per complir les demandes dels metges | CatalunyaDiari.cat

El Govern de la Generalitat sembla que vol fer tot el que estigui a les seves mans per aturar la vaga. Per aquest mateix motiu, doncs, el conseller d'Economia, Pere Aragonés ha anunciat que invertiran prop de 100 milions d’euros per atendre les seves demandes. Ha estat el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella qui ha detallat les mesures concretes, en una compareixença de premsa.

Es destinaran 36 milions per reduir la sobrecàrrega que suporten els professionals mèdics. Concretament, 14 en la contractació de 201 nous professionals i  22, el doble que fins ara, per cobrir baixes i vacances. També invertiran 48 milions en forma d’incentius pels metges i 8 milions per reconèixer la carrera professional i pagar les guàrdies d’urgències.

Altres mesures que es duran a terme passaran per facilitar l’autoorganització dels Equips d’Atenció Primària, destinant-hi 4 milions d'euros, i establir una partida de 3,2 milions per l'atenció primària dins del Pla Integral d’urgències de Catalunya (PIUC)

«Hem actuat amb empatia i amb mà estesa»

En la mateixa roda de premsa, la secretària general de Salut, Laura Pelay, ha recordat que la voluntat de les dues parts negociadores és la mateixa: «La millora del nostre sistema públic de salut i, en concret, de l’atenció primària». 

Ha considerat que des del departament han «actuat amb empatia i amb mà estesa, compromesos a trobar solucions a curt, mitjà i llarg termini».  Segons ella, tot i els moments tensos viscuts aquest dimecres al matí, «el camí del diàleg està obert» i s'han apropat postures.  

Optimisme perquè es pugui aturar la vaga abans de l’últim dia

També ha intervingut el director gerent de l’Institut Català de la Salut, Josep Maria Argimon. Argimon ha confirmat que «les negociacions continuen i continuaran», i que sobretot ha destacat que s'ha discutit sobre el model de la «continuïtat assistencial». 

Adrià Comella també ha explicat que l'objectiu de les converses no és només aconseguir més diners sinó posar-los «a disposició dels professionals perquè puguin fer la seva feina amb més eficiència». La fita que es marquen és «apoderar, prestigiar, fer més fàcil i més clínic el treball dels metges i metgesses». 


Comentaris

envia el comentari