YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Salut aconsegueix vacunar més de 10.000 persones en un dia i dobla la xifra de dimarts

En total, 20.843 persones ja han rebut la primera dosi del vaccí a Catalunya

Una sanitària rep la vacuna a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona el dia de Reis
El personal sanitari rep la vacuna contra la Covid-19 també els dies festius per accelerar la vaccinació | cedida

El Departament de Salut ha doblat en 24 hores el nombre de dosis de la vacuna subministrades a Catalunya. Segons les últimes dades de la conselleria, actualment s'ha administrat una dosi de la vacuna a 20.843 persones, fet que representen 10.368 més que les que es recollien en les dades de dimarts.

El departament encapçalat per la consellera Alba Vergés ja va anunciar canvis en la campanya de vacunació per accelerar-la, després que fins aquest diumenge només s'haguessin administrat el 10% de les 60.000 dosis que s'havien rebut per un retard en l'arribada de neveres i a les autoritzacions per ser vacunat. Aquests canvis incloïen començar a vacunar els professionals sanitaris, sumant-los als usuaris de les residències i al seu personal, i també administrar vaccines els dies festius.

La demarcació de Barcelona encapçala la vacunació a Catalunya

Per regions sanitàries, a la de Barcelona ciutat s'han registrat 4.231 vacunats, 2.084 més que en el balanç anterior. A la regió metropolitana nord s'ha administrat la vacuna a 4.440 persones, 1.997 més, mentre que a la Metropolitana Sud hi ha un total de 3.169 vacunats, 1.796 més que en l'anterior balanç.


A la regió de la Catalunya central el número de vacunats és de 2.652, 1.376 més, mentre que al Camp de Tarragona en són 1.421, 758 més que en el balanç de dimarts. Pel que fa a la regió de les Terres de l'Ebre, s'ha administrat la vacuna a 522 persones, 351 més. La regió sanitària de Lleida registra aquest dimecres 2.020 vacunats, 820 més, i l'Alt Pirineu i l'Aran 497, 168 més. Finalment, la regió sanitària de Girona té registrats 1.888 vacunats, 1.016 més que fa 24 hores.

El personal sanitari es vacuna el dia de Reis per accelerar el procés

El personal sanitari s'ha continuat vacunant contra la Covid-19 aquest dimecres, dia festiu de Reis. A les 10 hores hi havia cua d'infermeres per posar-se el vaccí a l'hospital general de la Vall d'Hebron. El Govern va anunciar diumenge que les vacunacions es posarien cada dia, inclosos els festius i caps de setmana. Aquest dilluns ja va començar a vacunar-se el personal sanitari.

Les infermeres s'han mostrat satisfetes que el dia de Reis també es puguin posar vacunes per maximitzar la capacitat de vaccinació. Dues de les professionals que s'han vaccinat aquest matí han explicat a l'ACN que ho han hagut de fer dins la seva jornada laboral, i que per això han lamentat que hi hagués una mica de cua, perquè els pacients les esperaven. Els vaccins també es posaran al llarg del dia en altres centres, com per exemple a l'hospital de Sant Pau i a l'hospital Germans Trias i Pujol.


Comentaris

envia el comentari