Dos sanitaris preparant proves PCR per al cribratge al Centre Cívic de l'Ereta de Lleida

Salut amplia a tota la ciutat de Girona els cribratges massius de coronavirus

Aquest matí 371 persones han anat a fer-se la prova

Aquest dijous al matí, el departament de Salut ha començat els cribratges massius als barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla de Girona. Es tracta de la zona que acumula un 44% de tots els casos positius que hi ha hagut en els últims quinze dies a la ciutat. Doncs bé, finalment el cribratge massiu per detectar casos de coronavirus s'ha obert a tots els veïns i veïnes de la ciutat. 

Concretament, aquest matí un total de 371 persones han anat a fer-se la prova PCR a l'àrea sanitària instal·lada al Pavelló Municipal d'Esports de Santa Eugènia. L'equipament estarà obert fins dissabte 12 de setembre, de les 10.00 hores a les 14.00 hores i de les 15.00 hores a les 19.00 hores de la tarda. Per fer la prova PCR només cal portar la targeta sanitària, el DNI o el passaport.

«En aquests moments, a punt de començar el nou curs escolar, és important anar-hi per evitar la propagació del virus. Ens trobem en un dels moments marcats amb vermell al calendari i cal actuar amb responsabilitat per frenar el virus», ha afirmat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, en la visita al recinte esportiu on s'està fent el cribratge.

 

Els tres municipis catalans amb més risc de rebrot de coronavirus

Salt, Sitges i Balaguer són els municipis catalans que apareixen en el rànquing amb el risc de rebrot més alt de coronavirus. La ciutat gironina és la primera i l'índex ja s'ha disparat prop de 100 punts en les últimes 24 hores després dels positius confirmats pel cribratge massiu de la setmana passada. Actualment, el risc de rebrot se situa en 896,66, una taxa sis vegades superior a la mitjana de la regió sanitària de Girona.

L'Rt també puja fins a 1,49. Des de l'inici de la pandèmia, s'han confirmat per PCR 657 casos (18 més respecte a l'últim balanç) i 723 amb totes les proves. El nombre de defuncions és de 21 (cap en les darreres hores) i la xifra de pacients ingressats és de cinc, un a l'UCI. D'altra banda, en segona posició es manté Sitges amb un risc de 718,55(+63 punts), mentre que en tercer lloc entra de nou Balaguer, amb 604,32.

Pel que fa a la taxa de transmissió, els tres municipis que la tenen més alta són Molins de Rei (3'13), Lloret de Mar (2,45) i Sant Boi de Llobregat (2,28).