Imatge d'una prova PCR en el CAP de Torrefarrera

Salut farà cribratges intensius a l'Hospitalet i a Esplugues de Llobregat a partir de dimecres

El Departament de Salut està centrat en aturar l’expansió i els brots de coronavirus a Catalunya

El Departament de Salut està centrat a aturar l’expansió i els brots de coronavirus a Catalunya, per això en els últims mesos s’han fet diversos cribratges en diverses ciutats i zones sanitàries. Concretament, aquest dimecres comencen els cribratges intensius a l’Hospitalet de Llobregat i a Esplugues de Llobregat.

Segons ha informat Salut, en el cas de l'Hospitalet de Llobregat va relacionat amb el procediment que aquesta setmana s'ha començat a fer en diversos municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona com ara Sabadell, Mollet del Vallès o Mataró, i que en el cas de l'Hospitalet es preveu que s'allarguin diverses setmanes.

L'objectiu d’aquests testos és detectar casos positius asimptomàtics entre ciutadans majors de 16 anys. En els punts de proves es faran tests de tipus ràpid, amb la finalitat de subministrar els resultats en el menor temps possible per posar en marxa, en cas que siguin positius, els mecanismes d'aïllament necessaris per evitar mobilitat, el contacte social i reduir el risc de contagi amb l'entorn més proper.  El Departament de Salut amb l'Atenció Primària Metropolitana Sud de l'Institut Català de la Salut, i la col·laboració de l'Ajuntament de l'Hospitalet i el Servei de Vigilància Epidemiològica treballen en una estratègia conjunta en la lluita contra la covid-19.

Els tests permetran tenir els resultats en 15 minuts

L'estratègia es basa en la intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió.  Les proves es faran en diversos punts de la localitat per garantir que s'arriba al màxim de població possible i el resultat s'obtindrà en 15 minuts, de fet, per agilitzar el procés es podrà consultar directament a la plataforma La Meva Salut.

Per a les proves s’habilitarà el Casal de Gent Gran Pubilla Casas al nord del municipi, al centre el Casal de Gent Gran Sant Josep, i al sud el Casal de la Gent Gran de Provençana. En els tres punts, s'habilitarà l'accés de dilluns a divendres de 12.00 a 20.00 hores, i els dissabtes de 8.00 a 20.00 hores.

Salut també farà un cribratge intensiu amb test d'antígens a Esplugues de Llobregat

A més, el Departament de Salut també ha anunciat que farà un cribratge intensiu de detecció de la covid-19 a Esplugues de Llobregat a partir d’aquest dimecres 25 de novembre per frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. En aquest cas segueix el mateix objectiu que el de l’Hospitalet i també va dirigit a persones asimptomàtiques a partir dels 16 anys que es podran fer la prova sense cita prèvia presentant la targeta sanitària.

Els tests es faran al Casal Robert Brillas, cedit per l'Ajuntament, de tres de la tarda a les vuit del vespre durant un mínim de 15 dies. L'alcaldessa del municipi, Pilar Díaz, ha celebrat que Salut hagi accedit a fer el cribratge al municipi com va reclamar i ha convidat la ciutadania a fer-se el test.