Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una agent dels Mossos d'Esquadra rep la vacuna d'AstraZeneca el 10 de febrer del 2021 a Barcelona

Salut comença a vacunar els cossos de seguretat i emegències de Catalunya

Han rebut dosis de la vacuna d'AstraZeneca

Una agent dels Mossos d'Esquadra rep la vacuna d'AstraZeneca el 10 de febrer del 2021 a Barcelona
Una agent dels Mossos d'Esquadra rep la vacuna d'AstraZeneca el 10 de febrer del 2021 a Barcelona | Mossos d'Esquadra

El Departament de Salut ha començat a vacunar aquest dimecres contra la Covid-19 els cossos de seguretat i emergències de Catalunya, inclosos en els col·lectius essencials. Han rebut dosis de la vacuna d'AstraZeneca i la Universitat d'Oxford. El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, i la de Salut, Alba Vergés, han visitat la comissaria de Les Corts, un dels 12 punts de vacunació dels Mossos.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Sàmper ha destacat que era una reivindicació d'Interior el fet d'incloure aquests col·lectius com a prioritaris. «Amb aquest reconeixement el que fem és tenir molt clar que és un servei essencial que té contacte directe amb les persones. També estem protegint les persones que reben els seus serveis», ha dit.

Sàmper ha agraït a Vergés la seva col·laboració per prioritzar personal d'emergències i seguretat en la vacunació. A més dels Mossos, també es vacunen des d'aquest dimecres policies locals, Bombers i personal de Protecció Civil. La consellera de Salut ha destacat que l'estratègia de vacunació es va desenvolupant a mesura que arriben vacunes. «Comencem i anem desplegant, i això no pararà», ha dit Vergés, que ha assegurat que ningú no ha de patir per no vacunar-se el primer dia.

 

AstraZeneca s'alia amb el fabricant alemany IDT Biologika per augmentar la producció de la vacuna d'Oxford a la UE

AstraZeneca ha tancat una aliança amb el fabricant alemany IDT Biologika per augmentar la producció de la vacuna d'Oxford a la Unió Europea. Totes dues companyies estan «explorant opcions» per «accelerar» la producció de dosis a la Unió Europea a partir de primavera. AstraZeneca va retardar les entregues a la UE de febrer i març i ha promès augmentar subministrament a l'abril.

Si bé encara han de tancar els detalls de l'acord, les dues farmacèutiques també planegen augmentar la capacitat de producció d'IDT Biologika a Dessau, Alemanya, per fabricar «desenes de milions de dosis al mes» a partir de finals del 2022. «Agreixo al ministeri de Salut alemany fer possible aquest acord», ha assegurat el conseller delegat d'IDT Biologika. També el conseller delegat d'AstraZeneca, Pascal Soriot, ha agraït al govern d'Angela Merkel i a la Comissió Europea que hagin facilitat l'acord.

«El pacte ajudarà Europa a construir una capacitat independent de fabricació de vacunes que li permetrà afrontar els reptes de l'actual pandèmia i crear capacitat de subministrament estratègic per al futur», ha defensat Soriot en un comunicat.