Un voluntari de Proactiva Open Armas realitza un test ràpid de Covid-19 a un treballador sanitari de la residència geriàtrica Redós de Sant Pere de Ribes, al Garraf, el 30 d'abril del 2020

Salut confirma una quinzena de brots actius a les comarques de Lleida

Un és a la Vall d'Aran, mentre que la resta es dona a la plana de Lleida

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha confirmat aquest dilluns, 6 de juliol, que hi ha una quinzena de brots actius de coronavirus a les comarques de  Lleida. En total, són 10 brots en empreses hortofructícoles, 2 en residències geriàtriques, 1 en un centre de persones en risc d'exclusió social i 1 en un edifici històric del centre de Lleida. El brot actiu restant és a la Vall d'Aran.

Els comuns retreuen al Govern que el confinament del Segrià va ser «una decisió unilateral i sense directrius clares»

La líder de CatECP, Jéssica Albiach, ha retret al Govern com es va prendre la decisió de confinar la comarca del Segrià, que ha qualificat d'«unilateral», i ha assegurat que ni ciutadania ni ajuntaments van entendre que no es fes des de divendres per «estalviar moviments». En roda de premsa al Parlament,  Albiach ha criticat que, a més, no es doni «directrius clares» sobre el que es pot fer dins de la zona confinada i s'ha queixat que es deixi la responsabilitats als ajuntaments sense donar-los «ni informació ni recursos». Albiach ha assegurat que el Govern té «tot el suport i col·laboració» dels comuns però ha lamentat que l'executiu sigui «un expert en centrifugar responsabilitats».

A més, Albiach ha criticat que els darrers dies s'hagi culpat els joves dels diversos brots a Catalunya i ha especificat que en el cas de Lleida l'augment de contagis se centra en empreses agroalimentàries i escorxadors on, al seu parer, no es compleixen les mesures de seguretat. En aquest sentit, des dels comuns han reclamat que als escorxadors es redueixi el volum de producció per poder-les complir. La líder dels comuns també ha recordat que des del 28 de març no hi ha director de l'Agència de Salut Pública després que  Joan Guix deixés el càrrec.