Primer pla d'una mà sostenint diverses mascaretes a l'estació d'autobusos de Tarragona, a punt per repartir-les el 14 d'abril del 2020

Salut deixa d'obligar els treballadors a portar la mascareta a la feina

La mesura s'aplicarà sempre que els empleats estiguin a la seva taula amb totes les mesures de seguretat necessàries

El Departament de Salut ha deixat d'obligar els treballadors a portar la mascareta al seu lloc de feina un cop estiguin a la seva taula amb totes les mesures de seguretat necessàries i no s'hagin de moure. No obstant això, la Generalitat sí que en recomana el seu ús. 

La mascareta seguirà sent obligatòria en algunes ocasions

Així consta en la darrera actualització de recomanacions i excepcions de l'ús de la mascareta, en què també estableix que aquesta continuarà sent obligatòria quan els treballadors entrin o surtin de l'oficina o es moguin pel seu interior per anar al lavabo, per exemple.

La setmana passada, Salut obligava a dur mascareta als llocs de treball, a excepció si s'estava en un despatx d'ús individual i amb la porta tancada.

Per aquells tipus de feina que impliquin un gran esforç físic com els treballs vinculats a la construcció també se'n podrà prescindir, sempre que es pugui garantir la seguretat i la salut. Si no és així, el seu ús continuarà sent obligatori.

Altres obligacions a l'hora de dur mascareta

Pel que fa als desplaçaments, Salut requereix portar mascareta al cotxe si totes les persones ocupants del vehicle són convivents i en els desplaçaments en patinet i bicicleta, si és per passejar i no en el context d'una pràctica esportiva

Al transport públic, també és obligatori en tot moment per als usuaris i les persones que condueixen els vehicles o treballen a les diferents instal·lacions. Només en poden prescindir si estan tancats en cabines o despatxos tancats i d'ús individual.

Tercera dimissió al Departament de Salut des de l'inici de la pandèmia

Josep Ramon Morera, cap del gabinet tècnic del Departament de Salut, ha plegat del seu càrrec, segons ha avançat RAC1 i han confirmat fonts que han remarcat que no és de l'equip de la consellera, sinó que depèn de la Secretaria General. En el seu escrit de renúncia hi al·lega motius d'índole personal, han explicat les mateixes fonts.

Joan Guix, secretari de Salut Pública, també va plegar fa unes setmanes, en aquest cas per motius de salut. També queda vacant la direcció de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, ja que el seu director fins ara, César Velasco, ha deixat el càrrec per incorporar-se a una multinacional farmacèutica.