Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Test d'antígens.

Adeu als tests d'antígens a les escoles: la nova mesura que ha dictat Salut

A partir de dilluns, els contactes estrets d'un alumne no s'hauran de fer la prova

Amb comptagotes, però cada dia arriben noves mesures i canvis per l'evolució de la pandèmia. Si aquest dimarts la portaveu del Govern català, Patricia Plaja, anunciava l'eliminació de les quarantenes a les escoles abans que acabi febrer, aquest dimecres, Carmen Cabezas ha anunciat una novetat a les escoles.

En concret, l'eliminació dels tests d'antígens a les escoles quan un alumne dona positiu. Una petició que havien fet aquesta setmana la Societat Catalana de Pediatria, juntament amb l'eliminació de les quarantenes. 

La fi dels tests massius a les escoles

A partir de dilluns es dirà adeu als tests d'antígens a les escoles de Catalunya. Així ho ha anunciat aquest dimecres la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, durant la roda de premsa de seguiment de la pandèmia i de la situació assistencial.

En aquest sentit, a partir de dilluns, quan un nen o nena siguin positius en una prova per detectar la covid, la resta de companys considerats contactes estrets no s'hauran de fer test d'antígens.

Una decisió que implica que la recepta per fer-se un test d'antígens ja no apareixerà de manera automàtica i generalitzada a l'aplicatiu 'La meva salut' dels companys del grup bombolla en cas d'un resultat positiu. 

Tot això, hi haurà excepcions en casos indicats. Es mantindrà per a casos concrets en què calgui fer-se un test per motius mèdics. En aquests supòsits es mantindrà el Centre d'Atenció Primària (CAP) com a lloc on fer la prova als alumnes d'educació infantil i les farmàcies adherides per als de primària.

Les peticions dels pediatres

La Societat Catalana de Pediatria demanava aquesta setmana un seguit de mesures que s'havien d'eliminar. En concret, hi ha la fi dels tests massius després de casos positius en centres escolars i l'eliminació de les quarantenes.

La primera ja s'ha anunciat que s'elimina a partir de dilluns i la segona el govern assegurava que s'acabarà abans de final de mes.

D'altra banda, hi ha dues mesures que els pediatres també defensen i que es volen eliminar dels instituts i escoles. Aquestes són la supressió progressiva de les mascaretes a les aules i el final dels grups bombolla.