La campanya de vacunació viu un estancament a Catalunya. El període d'estiu ha baixat el ritme en l'administració de vaccins amb un descens en la sol·licitud de cita prèvia i la pèrdua d'un 10% de cites de segones dosis, especialment en la franja dels 20 als 40 anys.
Una explicació donada per la directora del Servei Català de la Salut (CatSalut), Gemma Craywinckel. També va assenyalar que la vacunació sense cita prèvia s'obria per una altra disponibilitat de dosis.
Per ajudar a augmentar el ritme de la campanya el Departament de Salut havia rebut l'oferta per incorporar nous punts de vacunació. En concret, ha arribat des de la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), qui oferia els seus establiments per incorporar-los a la campanya i que sigui un lloc on vacunar-se.
Tot i això, la Generalitat de Catalunya ja ha decidit sobre aquesta oferta que s'ha rebut. Tot i l'oferiment de les farmàcies catalanes d'esdevenir punts de vacunació contra el coronavirus, ha estat declinat.
El Departament de Salut els ha agraït la proposta des de la FEFAC. En aquest sentit, des de la conselleria s'ha defensat l'estratègia actual, centrada en l'atenció primària i en els punts de vacunació massiva que hi ha repartits per Catalunya.
Des de Salut, a més, s'ha argumentat que «en aquests moments per tots els indrets de Catalunya hi ha disponible una xarxa de punts de vacunació molt extensa, amb un desplegament logístic i de professionals que garanteix l'administració de la gran quantitat de vacuna disponible»
El Departament de Salut té clar l'objectiu que tenen ara mateix. Segons fonts de la conselleria, no es volen tenir més punts on vacunar-se, sinó que la població que no té el vaccí o només en té una dosi rebi la pauta aquest mes d'agost.
Argimon diu que fa falta per deixar enrere l'epidèmia cal vacunar
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assegurat que per deixar enrere l'epidèmia cal vacunar «gairebé un 100%» de la població i reconeix que encara «en falten molts». Així ho ha reconegut en una entrevista a 'La Vanguardia' aquest dissabte, on també s'ha mostrat "molt decebut" per la frenada en la vacunació de les franges d'entre 40 i 49 anys i la de 30 a 34.