Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dos membres de l'equip que fan proves PCR a l'Hotel Salut de Tarragona

Salut realitzarà enquestes a positius de la Covid-19 al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre

S'han incorporat 24 enquestadors i 3 tècnics referents al Servei de Vigilància Epidemiològica de la subdirecció regional de l'ASPCAT

El Servei de Vigilància Epidemiològica de la subdirecció regional de l'ASPCAT al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre s'ha vist reforçada. Salut Pública ha incorporat 24 enquestadors  i 3 tècnics referents. Aquests estaran ubicats als serveis territorials de Salut de l'Avinguda Maria Cristina a Tarragona, on hi haurà 19 enquestadors i 2 tècnics referents, i la resta estaran a l'edifici corporatiu de la Generalitat a Tortosa, amb 5 enquestadors i 1 tècnic referents. 

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

Els nous professionals han rebut una formació teòrica i pràctica específica per poder fer la seva feina amb la màxima efectivitat. Tots ells treballaran des de les 7.30 a les 21.30 hores durant tots els dies de la setmana, inclosos festius i caps de setmana. 

És molt important detectar  de forma ràpida els casos positius, així com determinar les possibles fonts de contagi per tallar les cadenes de transmissió de malaltia que poden donar lloc a una disseminació descontrolada de la infecció entre la comunitat. 

Enquestes als positius de Covid-19

La funció de les noves incorporacions és fer enquestes epidemiològiques a totes les persones que tenen un diagnòstic positiu de la Covid-19. Aquestes es faran de forma telefònica, seguint un protocol delegat que defineix quines preguntes s'han de fer, com s'han de fer i com s'han de recollir les respostes. En tractar-se d'informació sobre salut, les dades facilitades per la persona enquestada seran confidencials.

En aquestes enquestes es vol recollir les dades rellevants sobre aspectes clínics, factors de risc, contactes estrets i possibles llocs de contagi o variables socials i laborals que ajudin a detectar situacions de risc que poden originar brots. També es detecten necessitats socials que requereixin suport addicional per fer els aïllaments  i quarantenes  de forma correcta. 

Aquest model d'enquesta, més endavant, també podrà ser utilitzat en altres malalties infeccioses.