Imatge d'una dona sotmetent-se a un test d'antígens al pavelló Onze de Setembre de Lleida

Salut estendrà el cribratge intensiu als barris de Lleida i l'allargarà fins el 18 de desembre

Des de dimarts, s'han format cues a l'exterior del pavelló Onze de Setembre per sotmetre's al test ràpid d'antígens

El Departament de Salut ampliarà el cribratge poblacional intensiu que va començar dimarts al pavelló Onze de Setembre de Lleida i l'estendrà també als barris de la ciutat, després de les cues dels darrers dies que s'han format a l'exterior del pavelló de persones que volien sotmetre's al test ràpid d'antígens de detecció de la Covid-19. En concret, les proves que estaven previstes fins aquest divendres a l'Onze de Setembre s'amplien fins al 4 de desembre.

En paral·lel, la setmana que ve se'n començaran a fer també en diferents barris de Lleida i, en aquest cas, es duran a terme fins al 18 de desembre. Des de dimarts, Salut ha efectuat al pavelló Onze de Setembre 743 tests d'antígens, 254 aquest dijous a la tarda.

Interès de la ciutadania a participar en el cribratge

La gerent de la Regió Sanitària de Lleida, Divina Farreny, ha assenyalat que les cues d'aquests dies per fer-se el test ràpid d'antígens a Lleida «demostren la responsabilitat de gran part de la població a l'hora de tallar cadenes de transmissió del virus». «Aquest interès de la ciutadania a participar en el cribratge ha portat a reorganitzar-nos per apropar els tests als barris de la ciutat durant la setmana vinent i, d'aquesta manera, arribar encara a més població, evitant les esperes que s'han produït aquestes tardes al pavelló Onze de Setembre», ha dit Farreny.

Tot i això, la gerent de la Regió Sanitària de Lleida ha recordat que «el compromís no es pot quedar en el test, perquè el test no protegeix». «De fet, no serveix de res si no integrem les mesures preventives que tots coneixem: distància, mans, mascareta», ha remarcat.

743 tests d'antígens realitzats des de dimarts a l'Onze de Setembre de Lleida

Salut va posar en marxa dimarts un cribratge intensiu a Lleida. En tres tardes —fins ahir dijous— s'han efectuat un total de 743 tests d'antígens ràpids. El Departament també ha començat aquest dijous un cribratge intensiu a Agramunt (Urgell) que s'allargarà fins aquest divendres. Durant la primera jornada, s'han fet 660 tests d'antígens. Aquest dimarts i dimecres també se'n van fer a Guissona (Segarra) on es van dur a terme 715 proves.

En els pròxims dies, se'n faran també a altres poblacions de la Regió Sanitària de Lleida com és el cas d'Almacelles, Almenar, Ponts, Cervera, Tàrrega i Balaguer. Les proves s'adrecen a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb l'objectiu de frenar l'expansió del virus i tallar possibles cadenes de transmissió comunitària. En tots els casos s'efectuen tests antigènics ràpids (TAR) amb la qual cosa es pot disposar dels resultats al cap d'uns quinze minuts.